Pietarii si sindicalistii de la CET au protestat impotriva administratiei locale

Comerciantii din Piata "Mihai Viteazu" si sindicalistii de la CET Arad au protestat, ieri, timp de doua ore, nemultumiti de unele decizii ale administratiei locale.

Primii care au declansat protestul au fost comerciantii din cea mai mare piata din municipiul Arad. Ei au intrerupt activitatea timp de doua ore, nemultumiti de intentiile Primariei de a inchide o parte a pietei, destinata bazarului. Astfel, comerciantii s-au prezentat la lucru, insa nu au vandut nimic timp de doua ore.

Liderul pietarilor Aurel Toma a declarat ca protestul vine ca urmare a deciziei Primariei de a inchide bazarul pentru modernizare. "Cei care comercializeaza diferite marfuri nealimentare in aceasta piata nu vor mai avea unde sa-si desfaca marfa. In aceste conditii, foarte multi oameni vor ramane fara un loc de munca.

Noua nu ne-a garantat primarul sau Administratia Pietelor ca vom mai primi inapoi mesele", a sustinut Toma.

Comerciantii care isi desfasoara activitatea in bazar au primit un termen de 15 zile pentru a elibera

zona, aici urmand sa inceapa lucrarile de modernizare a pietei.

PICHET

Tot ieri, aproximativ 200 de salariati de la CET Arad au pichetat timp de o ora sediul Primariei pentru a cere salarii mai mari. Liderul sindicatului din cadrul CET Arad, Traian Deliman, a declarat ca salariatii nu vor renunta la proteste pana cand nu vor primi raspuns favorabil din partea autoritatilor locale la revendicarile formulate. Ei cer un salariu minim de 620 de lei, plus sporuri.

Sindicalistii de la CET Arad au organizat, in ultimele trei luni, mai multe proteste.