CULMEA NESIMTIRII: Primarul Stavarache, sotia si cumnatul, in Tenerife cu furnizorii CET

de Al. Stoian     Observator de Bacau
Luni, 2 aprilie 2007, 0:00


Iata dialogul dintre cei doi: Petru Munteanu: “Domnule primar, va rog sa ne spuneti daca ati fost intr-o excursie in Tenerife, cu sotia, cu cumnatul dumneavoastra si cu un oarecare domn Stanescu, reprezentantul firmei care a castigat licitatia pentru grupul de cogenerare de la CET”.
Primarul Stavarache: “Am fost, intr-adevar, in Tenerife, cu sotia si cumnatul, dar nu cunosc nici un domn Stanescu, in avion au fost aproape 40 de persoane din Bacau, chiar credeti ca-i cunosc pe toti bacauanii?”
Petru Munteanu: “Pai, domnul Stanescu nu e bacauan, e din Bucuresti si-a fost cu dumneavoastra in excursia aceea. Chiar nu-l cunoasteti?”
Primarul: “Nu, am mai spus-o si repet, nu-l cunosc”.
In ce ne priveste, nu putem dovedi daca primarul il cunostea sau nu pe acel domn Stanescu, dar s-a nascut in noi intrebarea: Sa fi fost chiar o simpla coincidenta prezenta in acelasi grup a primarului si a reprezentantului firmei care castigase licitatia de la CET?

Promovare cu iz de interes bine platit

Investitia in grupul de cogenerare de la CET Bacau valoreaza 10 milioane de euro. Din balbaielile administratiei locale nu am reusit sa aflam cat vor plati de fapt bacauanii pentru aceasta gaselnita. In ciuda declaratiilor lui Vasile Muntenita, director general in Ministerul Administratiei si Internelor, care a venit in Bacau sa tamaieze firma germana m+v Zander in fata ziaristilor.

In fata intrebarilor, oficialul a recunoscut ca bacauanii nu vor plati mai putin pe gigacalorie. Dimpotriva, ne putem astepta la scumpiri. Pe de alta parte, Bacaul mai are nevoie de zeci de milioane de euro pentru reabilitarea retelelor de transport al agentului termic si apei calde. Despre aceste nevoi nu s-a spus nimic.

Primarul Stavarache, directorul general Muntenita, Guenter Schneider, directorul general al firmei m+v Zander din Germania (castigatoarea licitatiei la CET) si Anto Filipovic, conducatorul filialei bacauane a firmei sus-amintite, s-au intrecut in a laudat cogenerarea ca solutie miraculoasa. Pentru ce? Poate pentru a face rost de comisioane grase.

De ce este primarul Stavarache suspect?

1. A promovat o solutie tehnica fara mari efecte benefice pentru bacauani.
2. Firma mv Zander nu are experienta in lucrari de asemenea anvergura.
3. Proiectul din bacau este primul din Romania de acest gen, deci noi suntem cobai, sau fraieri.
4. Pretul de 10 milioade de euro este considerat de specialisti exagerat, in conditiile in care cogenerarea nu va asigura dect 20 la suta din productia CET.
4. Romeo Stavarache, sotia, cumnatul (nimeni altul decat unul dintre directorii CET) se duc in Tenerife, culmea, in acelasi avion cu seful firmei m+v Zander

Alta vrajeala: Spitalul Municipal

Probabil ca primarul Romeo Stavarache vrea atat de insistent sa construiasca la Bacau Spitalul municipal pentru a avea unde sa-si trateze migrenele produse de “contrele” consilierilor de cate ori se pune in discutia Consiliului Local o problema legata de acest obiectiv de investitii, atat de des adus in prim-plan.

Joi, in ultima sedinta a Consiliului Local dinaintea Pastelui, punctul 10 al odrdinii de zi a aprins imediat spiritele. Primarul propusese, la acest punct, aprobarea documentatiei tehnico-economice - faza SF - pentru obiectivul de investitie Spitalul Muncipal.

Primul care a contrat a fost consilierul PSD George Bogatu: “Noi vom vota impotriva acestui proiect de hotarare, pentru ca pana acum am tot votat de vreo zece ori propuneri privind acest proiect si pana acum nu s-a miscat nimic, nici macar nu stim daca acest spital, care va fi construit cu banii nostri, ai bacauanilor, va fi al comunitatii sau al Ministerului Sanatatii.

Cred, domnule primar, ca va va expira mandatul si tot nu va fi sapata groapa pentru temelia acestui spital”. A sarit si consilierul Petru Munteanu: “Deocamdata stim doar ca Ministerul Sanatatii a spus ca n-are bani si a pasat finantarea constructiei pe umerii bacauanilor. O sa se intrebe oamenii daca acest proiect va fi finalizat cu adevarat sau daca e doar un slogan electoral”.

In cele din urma, insa, si acest fierbinte punct 10 a fost aprobat de consilieri, cu 13 voturi “pentru”, 3 voturi “contra” si 4 abtineri.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

297 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by