Penny market in Medias

Grupul Rewe, care detine in Romania reteaua de magazine Billa, Selgros, Penny Market XXL si Penny market, va deschide in Medias un magazin de tip Penny Market.

Grupul german a inceput demersurile pe langa Primaria Medias, luna trecuta, pentru a construi un magazin Penny Market. Grupul detine in orasul Sibiu un magazin de tip Penny Market XXL, cunoscut pana la inceputul anului drept XXL Mega Discount.

Magazinul grupului Rewe, din Medias, va fi construit pe locul unei cladiri apartinand SC Vitromentan SA, pentru care Primaria Medias a eliberat deja autorizatia de demolare. Grupul Rewe a deschis primul magazin XXL Mega Discount in Romania in 2001, magazinele de acest tip, deschise ulterior in toata tara, fiind supuse procesului de rebranduire.

Penny Market, conceptul nou adus de grupul Rewe, a fost infiintat in 2005 si in Romania. Magazinul are o suprafata standard de vanzare de 750 mp si aduce un sortiment de 1400 de articole. Potrivit companiei, expansiunea vizeaza intreaga tara, in orase de peste 20.000 de locuitori.

Grupul Rewe este unul din liderii europeni in comertul alimentar si in turism de la infiintarea sa in 1927, grupul Rewe a ajuns de la un comerciant local la un concern multinational. La ora actuala grupul Rewe este reprezentat in peste 14 tari europene, cu o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro si un numar total de angajati de peste 187.000.

In afara de comertul en detail din domeniul alimentar, Rewe mai este activ la nivel european si in domeniul turismului cat si cel al comertului cu articole de tipul Do-it-Yourself.

Laurentiu PARNICA