Femeia spune ca mergea pe trotuar, cand, la un moment dat, o namila de caine lup s-a inaltat peste gardul unui imobil si a inhatat-o de brat. Abia a reusit sa scape din coltii fiarei, dezlantuita fara motiv. Steliana R. a fost transportata la spital, unde i s-au acordat ingrijiri medicale de specialitate, dupa care, aceasta a depus reclamatie la Politie pentru vatamarile corporale suferite.

Politistii l-au identificat pe proprietarul cainelui in persoana lui Viorel C., de 56 de ani, din Ploiesti, fata de care sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala. In functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale acordate victimei, fata de stapanul cainelui se vor lua masurile legale.

Tot mai multi ploiesteni sunt muscati de caini. Desi exista legi nationale, dar si hotarari ale Consiliului Local Ploiesti, privind conditiile de ingrijire a cainilor de rasa, in ultima luna, mai multe persoane au ajuns la medici, muscate.

Vina apartine Politiei Comunitare, Jandarmilor, dar si Politiei Municipale, care inchid ochii la zecile de ploiesteni care isi scot cainii la plimbare, in special cei din rase mari si periculoase, fara sa le puna botnite. De asemenea, nici Primaria Ploiesti nu se poate lauda ca face ceva in privinta reducerii numarului de caini fara stapani care umbla in haite prin oras.

De altfel, un grup de 4-9 maidanezi pot fi vazuti aproape zilnic, chiar in parcul din fata sediului Primariei.

Asa s-a ajuns ca anul trecut, medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti sa acorde 2.518 consultatii persoanelor muscate, zgariate sau lovite de animale. Cei mai multi oameni au fost atacati de caini comunitari din Ploiesti.

Numarul cazurilor l-a depasit pe cel inregistrat in 2004, cand s-au prezentat la spitalul amintit 1.842 de persoane, 144 fiind vaccinate complet impotriva rabiei. Conform medicului Georgeta Popescu, cei mai multi pacienti au fost muscati prin haine si s-au ales cu rani superficiale, dar pentru unii prahoveni, incidentele s-au soldat cu traume fizice si psihice.

Unii au ramas fara degetele de la maini. Altii au fost muscati de fata si au suferit operatii de reconstructie faciala. Un astfel de caz s-a petrecut la inceputul anului, cand un copil a fost atacat de un caine tinut in apartament.

Cainii de companie pot deveni periculosi daca sunt provocati ori daca se lupta cu alti caini si cineva intervine sa-i desparta. In Ploiesti, daca numarul cainilor vagabonzi se apreciaza ca ar fi de circa 1.500, cel al cainilor de rasa nu se cunoaste cu exactitate.

Si asta pentru ca, in asa zisa dragoste a lor pentru animale, exista persoane care culeg caini maidanezi si ii tin in casa drept caini de rasa. Fenomenul tinde sa se extinda si este deosebit de periculos. Specialistii spun ca aceste persoane sunt sarace si locuiesc singure.

Din aceste cauze, nu au nici bani si nici nu stiu ca trebuie sa-i duca la un cabinet veterinar pentru a fi consultati si vaccinati. De aceea, se intampla ca acesti maidanezi, transformati in caini de rasa, sa devina brusc foarte agresivi si sa-si atace chiar si stapanii.