La Cluj, liderul liberal Marius Nicoara a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, candidatii pe care organizatia judeteana ii sustine pentru a face parte din noul Guvern.

Astfel, potrivit lui Nicoara, deputatul PNL Horia Uioreanu este sustinut pentru un post de ministru, fie la Interne, fie pentru asigurarea relatiei Guvernului cu Parlamentul.

Senatorul No-rica Nicolai este sustinuta de organizatia Cluj pentru functia de ministru al Apararii, iar rectorul Universitatii Tehnice, Radu Munteanu, care nu este membru de partid, pentru fotoliul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Horia Uioreanu a declarat ieri ca este mai interesat de functia de ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul decat de cel al Internelor. Pe de alta parte, Radu Munteanu nu a dorit sa comenteze declaratiile lui Nicoara, dar a lasat sa se inteleaga ca a discutat cu liderii liberali clujeni propunerea ocuparii functiei de ministru.

Intrebat daca nu il sustine si pe Andrei Marga pentru un post de ministru, Marius Nicoara a replicat ca Marga este si asa destul de ocupat cu toate functiile pe care le detine.

Vicepresedintele pentru Regiunea Nord-Vest a PNL, Cornel Oprea, a declarat ieri pentru Romania libera ca nu a participat la nici o discutie despre nominalizarea unor persoane in viitorul Guvern.

La Alba, judet considerat un alt fief al premierului, vicepresedintele organizatiei judetene a PNL, Simion Cretu, spune ca Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii, nu va renunta la postul de la AVAS in favoarea unui minister. Nu acelasi lucru se poate spune despre Dan Motreanu, care ar putea sa plece de la Agricultura. El se pregateste pentru o functie in Parlamentul European.

De altfel, Motreanu nu a dorit de la inceput sa devina ministru al Agriculturii, el fiind convins doar la insisten-tele lui Calin Popescu Tariceanu.

CV-urile mai multor liberali din Timis se afla in sertarele secretariatului general al PNL. "Ramane de vazut daca vreunul dintre colegii nostri merita sa faca parte din Guvern sau din structurile guvernamentale", afirma Liviu Borha.

Dintre numele trimise la Bucuresti, in urma cu sase luni, de filiala PNL Timis, se remarca cel al lui Alexandru Moisuc, rectorul Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului. La vremea respectiva, Moisuc era vazut drept posibil inlocuitor al lui Gheorghe Flutur la carma Ministerului Agriculturii.

CONSECINTE

Deputatul PNL de Cluj, Horia Uioreanu, este specializat in geologie. In 2004, potrivit declaratiei sale de avere si apoi a publicarii finantarilor din campania electorala, a rezultat ca Uioreanu si-ar fi donat toate castigurile filialei judetene. Uioreanu a calificat drept neserioase intrebarile ce vizau sursele financiare din care acesta si-a platit cheltuielile in 2004.

Pe de alta parte, numele lui Radu Munteanu, propus pentru functia de ministru al Educatiei, a fost vehiculat si de catre democratii clujeni inainte ca actualul ministru Mihail Hardau sa fie numit in functie.