Pensionarii din Timis au cerut demiterea conducerii Casei de Ajutor Reciproc

Presedintele organizatiei, Ion Mihaescu, castiga lunar

22 de milioane de lei vechi

Directorul asociatiei a sesizat Parchetul cu privire la deturnarea de fonduri din organizatie

Pensionarii din Timisoara, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), au cerut demisia conducerii acestei organizatii. In cadrul Adunarii Generale Extraordinare, desfasurate sambata, pensionarii au solicitat interventia Politiei pentru stoparea deturnarii fondurilor constituite din taxele de inmormantare si cotizatiile achitate lunar de cei 17.000 de membri ai organizatiei.

Divergentele au impartit conducerea CARP in doua tabere, care s-au acuzat reciproc de comiterea sau acoperirea unor ilegalitati, motiv pentru care Adunarea s-a transformat rapid intr-un autentic balci. Amenintarile si violentele verbale au fost oprite doar dupa interventia politistilor. "Presedintele Ion Mihaescu a transformat asociatia intr-un adevarat SRL, pe care-l conduce dupa bunul plac.

Azi nu a venit, dar si-a trimis oamenii si a transformat adunarea intr-un adevarat balci. Asteptam ca organele de cercetare penala sa solutioneze plangerea noastra, apoi vom vedea cum evolueaza lucrurile", a declarat directorul executiv al CARP, Ioan Hristea. El a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara cu privire la neregulile financiare de la CARP.

In plangerea ajunsa in atentia Politiei Timis, care efectueaza cercetarile preliminare, se face referire la achizitionarea unui imobil in orasul Deta cu peste un miliard de lei vechi, desi Adunarea Generala isi daduse avizul doar pentru 400 milioane de lei si incasarea sub forma de salariu a peste 60 milioane de lei de catre presedintele Mihaescu, pe o perioada de trei luni, desi in aceasta

perioada a fost plecat in Canada. Hristea acuza si colaborarea CARP cu o firma de catering in care apare ca actionar si fiul presedintelui. "Dupa ce comisia de cenzori i-a imputat presedintelui cele trei salarii, acesta a sponsorizat CARP cu o suma similara, pe care, ulterior, contabila sefa a trecut-o in contul creditelor.

Pentru ca am sesizat toate aceste nereguli mi s-a spus in plina sedinta de consiliu ca va trebui sa plec", a mai adaugat Hristea.

EXPLICATII

Reprezentantul presedintelui Mihaescu, contabila-sefa a CARP, Emilia Taifas, a explicat ca activitatea CARP este in regula si ca toate acuzatiile sunt nefondate. "Salariul presedintelui este format din doua componente. In primul rand, 12 milioane de lei vechi sunt salariul sau ca organ ales si alte 10 milioane incaseaza pentru ca este angajat ca informatician", a explicat contabila sefa.

Cotizatiile si taxele de inmormantare ale celor 17.000 de membri ai CARP se cifreaza anual la aproape 500.000 de euro.