» Primul avion care aduce turisti germani la Baile Felix a aterizat, ieri, la Oradea

» Aeronava Airbus 320 este cel mai mare avion care a aterizat pe aeroportul bihorean

Cel mai mare avion care a aterizat vreodata pe Aeroportul din Oradea a adus ieri 140 de turisti germani in statiunea Baile Felix. Pana in 21 octombrie alte 11 curse, dintre care doua vor fi operate tot cu aeronave Airbus, vor transporta la Oradea peste 2.000 de turisti germani, care au ales statiunea bihoreana pentru a-si petrece vacanta.

"Acest pachet a fost promovat anul trecut la Targul International de Turism de la Berlin. Este prima data dupa revolutie cand turisti din Germania sunt adusi cu avionul la Oradea. In total, 11 serii sunt asteptate in aceasta vara", a declarat Florian Serac, directorul Turism Felix.

Turistii platesc intre 800 si 870 de euro pentru un sejur de doua saptamani, a anuntat reprezentantul firmei Turism Felix. "Avand in vedere ca prima serie a ajuns de sarbatorile Pascale si in duminica Floriilor vom avea un program special pentru ei. Sejurul va cuprinde excursii in judet si

Oradea", a declarat Florian Serac.

Turistii germani sositi ieri la Oradea nu erau straini de Romania. "Am mai fost in Romania si ne-a placut foarte mult, asa ca am hotarat sa ne intoarcem. Nu am mai fost in Oradea si suntem nerabdatori sa vedem cum e", a declarat unul dintre turisti. Altii au spus ca au ales aceasta destinatie din cauza ofertei. Evreii sunt, alaturi de nemti, turistii straini cei mai numerosi in Baile Felix.

De origine roman, Shaul Steinberg din Tel Aviv si-a petrecut fiecare vacanta, in ultimii 17 ani, in Baile Felix. "Am venit prima data si m-am indragostit de locurile astea", spune el. Hugo Kraus, un neamt in varsta de 80 de ani, din Bremen, vine la Baile Felix de 26 de ani, de cand a iesit la pensie. "Vin de doua ori pe an si stau cate trei saptamani. De data asta stau 23 de zile.

Nu am suferit niciodata de nimic, dar vin la tratament preventiv", a spus neamtul.

Majoritatea turistilor sunt atrasi de efectele benefice ale apelor termale si ale tratamentelor pe care le pot urma.

PREMIERA

Avionul Airbus 320 a aterizat cu bine, ieri dimineata, la Oradea, desi conducerea Aeroportului avea emotii legate de aceasta operatiune. Airbus 320 are o lungime de 36 de metri si o capacitate de 177 de locuri, in timp ce avioanele care aterizeaza regulat la Oradea au o lungime de circa 24 de metri si capacitati cuprinse intre 38 si 42 de locuri.

Comandantul Aeroportului Oradea, Gheorghe Pasc, a declarat ca firma germana Condor si-a asumat toate riscurile in cazul in care pista nu ar fi rezistat la aterizarea Airburs-ului. "Ne-am pus la punct cu tot ce au solicitat nemtii pentru a opera in conditii de securitate pe aeroportul nostru", a declarat comandantul aeroportului.