Parapantistii din intreaga tara s-au intrecut in acest week-end in statiunea Parang in cea mai inedita competitie dedicata zborului cu parapanta, denumita "Carnavalul aerociudatilor". Vremea nefavorabila a intarziat startul concursului, insa parapantistii au recuperat decalajul.

La eveniment au participat circa 70 de parapantisti din Sibiu, Arad, Timisoara, Bacau si Targu Jiu. Lansarea in aer a concurentilor costumati de carnaval s-a facut de pe platoul de la cota 1.550, iar aterizarea a avut loc la punct fix. Turistii si localnicii au vazut zburand cabine de dus, toalete, monstri sau vrajitoare.

"Cei mai ciudati dintre ciudati", cum au fost denumiti castigatorii, au primit diplome, dupa ce si-au etalat talentele.

"Intrecerea s-a desfasurat atat individual, cat si pe echipe, iar, pe langa intrebari despre zbor, concurentii au trebuit sa spuna si bancuri haioase, sa danseze si bineinteles sa impresioneze in aer", a declarat Tomi Coconea, unul dintre cei mai cunoscuti parapantisti din tara.

Carnavalul aerociudatilor reprezinta unul dintre punctele de atractie pentru turistii dornici de distractie in statiunea Parang.

"Vara avem competitia bike-rilor, la fel de incitanta si dura, iarna cei mai buni snowboarderi si schiori se intrec pe partiile de aici, iar primavara parapantistii aleg Parangul datorita curentilor care-i tin in aer zeci de minute", a explicat Marian Miches, unul dintre organizatorii evenimentului.

SPORT EXTREM

Carnavalul aerociudatilor reprezinta versiunea romaneasca a mult mai cunoscutei "Coupe Icare St. Hilaire", organizata in Franta. "Nu am reusit inca sa concuram cu festivalurile similare de afara in ceea ce priveste costumele, dar ne apropiem. Cu fiecare an, insa, ne straduim sa venim cu ceva nou si tot mai multi iubitori ai acestui sport ni se alatura", sustine Coconea.