Noua angajati ai Regionalei CFR Timisoara fac obiectul unei anchete penale, dupa ce organele de control au descoperit un minus de peste 3 miliarde de lei vechi la decontarile unor lu-crari la infrastructura de cale ferata pe tronsonul Orsova-Jimbolia.

Potrivit anchetatorilor, Regionala CFR Timisoara a incheiat un contract cu o societate comerciala specializata in astfel de lucrari in suma totala de 12,2 miliarde lei vechi, bani proveniti de la bugetul de stat.

Contractul prevedea efectuarea unor lucrari de intretinere la linia Orsova-Jimbolia, pe sectorul Teregova-Armenis din judetul Caras-Severin. Politistii afirma ca in acest sens au fost decontate doua borderouri false.

"In urma decontarii acestor lucrari fictive a fost prejudiciat bugetul CNCFR -Regionala Timisoara cu suma de 3,2 miliarde de lei vechi si, implicit, banii publici au fost folositi nelegal", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Timis, comisarul-sef serban Pittner.

El a mai precizat ca printre cei noua invinuiti, cercetati in stare de libertate, impotriva carora a fost dispusa inceperea urmaririi penale, se afla mai multi sefi de sectie, de servicii si de divizii.

Dosarul a fost inaintat Parchetului cu propunerea de trimitere in judecata pentru infractiuni de neglijenta sau abuz in serviciu, inselaciune si o serie de falsuri.