Indiferent daca ca au devenit sau nu functionari publici, PD-istii sefi ai serviciilor deconcentrate din Cluj spun ca se vor supune deciziilor pe care le va lua conducerea partidului.

PNL si UDMR discuta despre posturile PD

Deputatul PD de Cluj Daniel Buda a declarat ieri ca „vor ramine in functii sefii de servicii deconcentrate care au dat concursuri si le-au cistigat. Ei au devenit functionari publici si este dreptul lor sa ramina. Nu avem cum sa le impunem sa se retraga din functii“. Buda sustine ca ar fi vorba despre cinci sefi de servicii deconcentrate care isi vor pierde functiile.

Potrivit unor surse, ar putea fi retrasi directorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Romsilva, Autoritatea de Sanatate Publica, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Directia Muncii. Acestia vor fi inlocuiti cu membri PNL si UDMR.

Vor ramine in functii, printre altii, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, care au fost numiti de PD, dar care au dat concursuri pe posturi.

Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, a declarat, la rindul sau, ca va avea zilele urmatoare o intilnire cu presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, pentru a stabili repartizarea noilor posturi care vor ramine fara titulari. „Eu propun sa facem o evaluare a tuturor sefilor serviciilor deconcentrate, pentru ca, daca tot vom face schimbari, sa le facem cu cap si pe criterii de eficienta.

Ne-am straduit 3 ani sa avem o stare de normalitate la Cluj si vrem sa continuam aceasta stare“, a afirmat Laszlo. El va propune in acest context ca, in functie de evaluare, sa fie pastrati in functie sefii de servicii deconcentrate membri PD care au avut o activitate foarte buna.

Daca o impune partidul, cu placere

O parte din sefii serviciilor deconcentrate din Cluj-Napoca numiti si sprijiniti de PD spun ca se vor supune deciziilor luate de conducerea partidului. Dr. Mircea Morosan, directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate Cluj, a declarat ieri pentru Monitorul de Cluj ca nu va demisiona decit daca partidul ii va cere acest lucru.

„Am dat doua concursuri pe post si nu am fost singurul candidat. Din acest punct de vedere, nu am nici o problema. Voi renunta, insa, la post daca Emil Boc, presedintele PD, imi va cere acest lucru“, a declarat dr. Mircea Morosan. La rindul sau, directorul executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, dr.

Alexandru Duma, spune ca el detine o functie publica, ocupata prin concurs in anul 2005. „Daca va fi o decizie politica, voi analiza cererea partidului de a renunta la post. Am avut sprijinul partidului si nu ma voi dezice de acesta“, a declarat Alexandru Duma.

Directorul Romsilva, Ioan Morar, este inca nehotarit in privinta renuntarii la functia pe care o detine. „Nu am dat concurs, s-a facut doar o evaluare a activitatii pe 2005, urmind sa se realizeze o reevaluare pe 2006.

Nu stiu daca pot sa dau un raspuns deocamdata in acest sens, astept o comunicare oficiala din partea PD, iar cei de la Bucuresti vor lua in cele din urma decizia“, ne-a declarat Morar ieri.

In ceea ce-o priveste pe directoarea Directiei de Munca Cluj, Ana Campean, aceasta a tinut sa precizeze ca nu intra sub incidenta cererii PD deoarece a ocupat postul in urma unui examen sustinut in 2005, pe care l-a promovat.

Inspectorul-sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Titiana Zlatior, spune ca functia pe care o detine nu este una politica, sustinind un concurs in urma caruia a incheiat un contract managerial cu Ministerul Educatiei. „PD nu poate sa imi ceara sa parasesc postul, voi face asta numai daca vor fi alte presiuni, de la Bucuresti“, a evidentiat aceasta.

Mircea Avram, directorul executiv al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Cluj, a declarat si el ca asteapta o decizie a partidului in acest sens. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Cluj, prof. dr. Florin Stamatian, care nu a sustinut concurs pentru postul pe care il detine, nu a putut fi contactat pina la inchiderea editiei.