Dupa ce administratia ploiesteana a platit 35.000 de euro unei firme de consultanta pentru o strategie de dezvoltare ce tine de domeniul SF, pe Casa Alba a fost montata o camera video de 1400 de lei, adica aproape 500 de euro. Aceasta este conectata la internet si furnizeaza imagini celor care viziteaza noul site al Prrimariei Ploiesti, www.ploiesti.ro.

Camera web poate fi accesata numai daca utilizatorul are instalat programul Actve x, acest lucru nefiind insa mentionat de informaticienii primariei.

"Internetul inseamna schimb informational si comunicare, iar o camera web permite celor plecati din Ploiesti sa primeasca in timp real imagini din orasul in care au trait”, explica oportunitatea achizitiei purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti, Alina Istratescu. Ploiestenii nu vad cu ochi buni decizia primariei de a cheltui aproape 500 de euro pentur o camera web.

"Se puteau face alte lucruri cu banii. Nu de asta aveam, noi nevoie. Sunt strazi neasfaltzate si fara canalizare si primaria monteaza camere video”, este de parere Gheorhe Petrovici, unul dintre ploiestenii care critica initiativa autoritatilor locale