Democratului Vasile Francu i s-a dus vestea de afacerist care, daca ar putea, ar stoarce bani si din piatra seaca. Dupa ce s-a dat in judecata cu Administratia Porturilor Maritime pentru a obtine niste bani despre care multi sustin ca de fapt nici nu i se cuvin, Vasile Francu s-a apucat si de afaceri in Adamclisi.

In zona mentionata, gurile rele spun ca acesta a pus mana pe mai multe terenuri, dar ca de fiecare data au existat probleme. Vasile Francu sustine insa altceva: „Socrul meu avea de primit un teren la Adamclisi, ceea ce s-a si intamplat. Dar ma voi ocupa eu de pamant, caci socrul meu este in varsta.

Mai departe insa, comisiile comunale de restituire a proprietatii, au facut mai multe greseli, iar Scoala de arte si meserii din Adamiclisi s-a trezit fara teren. Asa ca scoala a dat in judecata comisia de fond funciar si pe socrul meu”, sustine Francu.

"Scoala are tot dreptul sa isi primeasca inapoi pamantul, dar nu poate fi vorba de terenul pe care eu vreau sa fac o crama si sa plantez vita de vie. Ce greseli au facut cei de la comisia de fond funciar sau de la primarie, e treaba lor, sa se descurce si sa gaseasca alt teren pe care sa-l retrocedeze, de drept, scolii”, mai precizeaza Vasile Francu.