Politistul comunitar "vegheaza”

Initiativa, de altfel una la nivel national, a fost preluata si de Politia Comunitara din Ploiesti. Prin urmare, aceasta institutie intentioneaza sa monteze un sistem video de supraveghere pe axa Nord - Sud a orasului, in minim zece locatii.

Ca atare, infractorii sau cetatenii de rand ai Ploiestiului care vor trece prin apropierea Garii de Sud, pe Bulevardul Independentei, in Centru orasului, in zona restaurantului Dealu Mare, la Catedrala „Sf. Ioan Botezatorul”, la Halele Centrale sau in zona Mc Donald’s -ul de la Nord vor fi vegheati de politistul comunitar.

Dispecerul va supraveghea pe un monitor toate camerele amplasate in oras, iar in cazul in care va observa nereguli intr-una dintre zonele respective va lua legatura cu institutiile abilitate sa intervina.

Cu alte cuvinte, trebuie sa aveti mare grija pe unde va veti scarpina atunci cand va veti afla in oras, pentru ca politistul comunitar care va sta permanent in fata monitorului, pe care ruleaza imagini captate de camerele video, va observa fiecare miscare suspecta. Avem si unitati de invatamant care au deja camere video pentru a supraveghea elevii.

La Scoala "Sf.Vineri” Ploiesti, elevii sunt urmariti pe holuri si in curtea unitatii chiar din biroul directorului. Acelasi sistem a fost implementat de curand si de Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti.

Licitatie amanata

Costul total presupus de implementarea sistemului de monitorizare este estimat la aproape 36.000 lei. In ceea ce priveste firma care se va ocupa de implementarea propriuzisa a sistemului, aceasta ramane pentru moment o necunoscuta. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Comunitare Ploiesti, Evelina Sorescu, o prima licitatie in acest sens a avut loc anul trecut pe 26 noiembrie.

Cele cinci firme participante nu au intrunit insa criteriile de calitate din caietul de sarcini, ne fiind declarat nici un castigator. „O noua procedura va avea loc, cel mai probabil dupa Paste, dar cu siguranta licitatia va fi organizata pana la finele lunii aprilie” a completat Evelina Sorescu.

O initiativa similara a avut-o deja si Primaria Ploiesti, care a montat deja pe Palatul Admnistrativ, cunoscut popular si sub denumirea de Casa Aalba, o camera video, in valoare de 1.400 lei, care transmite imagini din centrul orasului.