Aproximativ 350 dintre cei mai saraci pensionari, membri ai mai multor asociatii de profil din judet, s-au inghesuit sa prinda un pachet cu zahar, ulei, faina si orez, dat de Primarie prin intermediul Clubului pensionarilor din Ploiesti.

Desi au fost anuntati din timp ca exista liste speciale intocmite cu varstnicii care vor primi ajutor acum in prag de Pasti, la sediul Clubului unde s-au impartit plasele cu cateva produse alimentare, au venit si persoane care nu fusesera selectate de nicio organizatie.

In disperarea lor ca nu au ce pune pe masa de Pasti, pensionarii care nu s-au regasit pe tabele au trecut de la cearta si amenintari la plansete si rugaminti fierbinti. „Asociatia Nationala a Persoanelor Varsnice are 14 000 de membri. Ne era imposibil sa le intindem o mana de ajutor tuturor. Pachetele aveau destinatie fixa.

Doar cei cu pensii de pana in 200 de lei si care nu au primit alimente in decembrie au fost inscrisi pe listele noastre,” s-a justificat Sofia Cioc, vicepresedinta Asociatiei Persoanelor Varstnice.

In plus, Sofia Cioc a mai subliniat faptul ca din cadrul pensionarilor din Armata nu au primit pachete decat asa numitul personal auxiliar, care, la fel ca majoritatea pensionarilor, isi duc zilele de azi pe maine. Printre norocosi s-au aflat cateva foste femei de serviciu si vaduve de razboi.