Oamenii legii si-au bifat o noua realizare pentru anul acesta. Ieri seara, au depistat in garajele unui mediesean o cantitate impresionanta de tigari si bauturi alcoolice aduse din Ucraina si Republica Moldova.

Barbatul comercializa produsele fara niciun fel de documente legale. Tigarile, bauturile alcoolice si toti banii gasiti in locuinta traficantului au fost confiscate, iar acesta risca intre 2 si 7 ani de inchisoare, daca va fi gasit vinovat de evaziune fiscala.

In toiul noptii

Politistii medieseni, in colaborare cu colegii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, au descins in doua garaje din Medias, in noaptea de marti spre miercuri. Ele apartineau unui mediesean in virsta de 33 de ani, despre care oamenii legii aveau informatii ca detine tigari si bauturi alcoolice provenite din Ucraina si Republica Moldova, pe care le comercializeaza ilegal.

In total, au fost descoperite 800 de pachete de tigari si 2.100 de sticle de bauturi alcoolice. In masina contrabandistului se aflau alte 460 de cartuse de tigari. In portbagaj, intre tapetul ce separa roata de rezerva de spatiul de depozitare, mai erau ascunsi 17.000 de euro si 22.935 de lei.

Filiera externa

Din primele cercetari, politistii au reusit sa afla ca barbatul se aproviziona de la alti doi cetateni, care locuiesc in judetul Mures. Investigatia continua, pentru ca muresenii trebuie identificati si arestati, si s-ar putea ajunge, chiar, la descoperirea unei intregi retele de traficanti. Intre timp, medieseanul este cercetat in stare de libertate, dar este acuzat de evaziune fiscala, asa ca risca sa petreaca in spatele gratiilor intre doi si sapte ani.

Produse confiscate

Captura politistilor se afla la pastrare, dupa cum va fi si medieseanul care a "fentat" statul. Deocamdata, tigarile si bautura se afla in custodia autoritatilor si vor ajunge sa fie vindute pe piata libera, insa in conditii legale.

"Cantitatea de alcool a fost ridicata si predata in custodie la Finantele Publice Sibiu, tigaretele au fost depuse in camera de corpuri delicte, iar sumele de bani vor fi depuse la banca, pina la stabilirea masurilor care se impun", a anuntat subinspectorul Luciana Baltes, purtator de cuvint in cadrul IPJ Sibiu.

Furt online

Marti, procurorii DIICOT au efectuat simultan 13 perchezitii in locuinte din Bucuresti, Sibiu, Bacau, Timisoara si Braila, cautindu-i pe membrii unei ample retele de fraude prin Internet. A fost anihilat un grup infractional format din 15 persoane, care si-au insusit 150.000 de dolari. De asemenea, au fost confiscate 20 de computere de birou si laptop-uri, pe care le foloseau in activitatea infractionala cei cercetati, acum, de DIICOT.

Intr-un comunicat de presa, se arata faptul ca piratii informatici obtineau date despre carti de credit si licitau online, sau transferau diverse sume folosindu-se de datele furate. Ei cunosteau foarte bine atit aspectele tehnice, cit si procedurile bancare, incit identitatile false pe care si le asumau au functionat foarte bine, pentru o perioada.