Bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean s-a majorat cu 175.000 lei, prin care se vor reabilita drumuri, se vor plati cheltuielile Salvamont si se vor face investitii la Directia pentru Protectia Copilului.

Bani pe drumuri

Ministerul Transporturilor a alocat, pentru pietruirea, reabilitarea si asfaltarea arterelor de interes local din judetul Sibiu suma de 1.170.000 lei. Consiliul Judetean a hotarit repartizarea sumei pentru rebilitarea unor drumuri care traverseaza cinci comune.

Este vorba de 39.020 lei catre Consiliul Local al comunei Alma, pentru drumul comunal care intersecteaza DJ 142, 469.280 lei catre Consiliul Local al comunei Laslea, pentru DC 26 Laslea-Malincrav, 57.700 lei catre Consiliul Local Rosia, pentru DC 54 intersectia DJ 106 cu DC Nou, 430.000 lei catre Consiliul Local al comunei Apoldu de Jos, pentru DC Apoldu de Sus-Apoldu de Jos-Singatin.

De asemenea, Serviciul Drumuri si Poduri al judetului Sibiu va primi 174.000 lei, pentru sistematizarea rutiera in comuna Sadu.

Noroc de donatii

In fiecare an, se string din donatii si sponsorizari sume consistente de bani, in special pentru Protectia Copilului. „E firesc ca acele sume care vin cu destinatie precisa sa fie incredintate celor care le-au obtinut sau celor care le este destinata. In anul trecut s-au strins, de exemplu, peste 100.000 de lei.

Dorim ca prin aceste rectificari de buget sa alocam sume cit mai mari pentru toate domeniile de activitate pe care nu le putem finanta suficient", a precizat Iosif Moldovan (foto), vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Printr-o conventie incheiata intre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu si fundatia "Blue Heron", din SUA, s-a obtinut o sponsorizare de 360 de dolari, pe care Consiliul Judetean a repartizat-o directiei. La aceasta se adauga 1000 lei, de la SC Trasgaz S.A.

Cheltuieli la Salvamont

Serviciului public "Salvamont" i-a fost majorat bugetul propriu cu suma de 75.400 lei. Din aceste fonduri se va achita chiria pe 2007 pentru spatiul inchiriat la Bilea Lac, adica 20.400 lei, si cheltuielile pentru transportul aerian in actiunile de salvare in munti, cifrate la 55.000lei.