Consilierii judeteni din Alba au decis ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare, achizitionarea sectiei de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Alba pentru suma de 1,1 milioane de lei.

Cu trei exceptii, reprezentantii tuturor partidelor au votat proiectul de hotarare initiat de presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel, dupa ce, cu numai cateva zile in urma, consilierii l-au scos de pe ordinea de zi.

Motivul invocat atunci, in special de catre social-democrati, a fost ca proiectul prevedea direct achizitionarea spitalului, fara ca ei sa isi fi dat in prealabil acordul pentru aceasta.

Initial, mostenitorii cladirii au cerut 1,4 milioane de lei pentru imobil. Consiliul Judetean a comandat o expertiza tehnica, conform careia valoarea de piata a imobilului este de 1,25 de milioane de lei. In urma negocierilor, s-a ajuns la valoarea finala de 1,1 milioane pentru cei 1.672 de metri patrati de constructie si peste 1.500 de metri patrati de teren.

"Cumpararea imobilului este necesara pentru ca Spitalul Judetean de Urgenta Alba nu dispune de o alta locatie care sa primeasca avizele sanitare de functionare", a declarat Calin Potor, directorul spitalului. Daca CJ Alba nu ar fi rascumparat acest imobil, proprietarii ar fi fost obligati sa mentina destinatia cladirii inca cinci ani, contra unei chirii.