Subprefectul judetului Arad, Levente Horvath, a refuzat un post de secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, condus de liberalul Varujan Vosganian. "Este adevarat ca mi s-a propus acest post in aceasta saptamana. Totodata, mi s-a dat timp de gandire pana dupa Sarbatorile Pascale.

Atunci va fi prezent la Arad si ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, responsabil de relatia cu prefecturile, Victor Paul Dobre. Dar, raspunsul meu va fi unul negativ, pentru ca sunt hotarat sa nu plec din Arad", a declarat, ieri, subprefectul Levente Horvath.

Fost consilier local, Levente Horvath a fost numit in functia de subprefect al judetului Arad, dupa ce, initial, UDMR, formatiunea din care a facut parte, a negociat in cadrul coalitiei guvernamentale functia de prefect. Insa, UDMR a fost nevoita sa cedeze, in schimb obtinand functia de prefect al judetului Mehedinti, iar la Arad formatiunea a primit postul de subprefect.

Este cea de-a doua oferta facuta subprefectului din Arad, anul trecut el primind una tot pentru un post in Guvern, pe care a refuzat-o.

De asemenea, prefectul judetului Arad a declinat, zilele trecute, ofertele pentru a ocupa vreo functie in actualul Guvern. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus ca nu va parasi Aradul, preferand sa ramana in functie.