O coloana de masini ale Consiliului Local a demarat din fata Primariei spre zona de sud a municipiului Bacau. In prima masina, primarul Romeo Stavarache. In celelalte, cativa functionari ai Primariei, functionari de la SPAS si o duzina de ziaristi, special convocati la “prima conferinta de presa desfasurata pe teren, in mijlocul problemelor cetatenilor”.

Scopul deplasarii? Derularea ultimei din cele patru zile in care Primaria a impartit cadouri de Pasti “persoanelor aflate in dificultate”. In total 1.150 de familii au primit cadoul de Pasti, un pachet continand 2 pui, un baton de salam, 2 kg faina, 2 litri ulei, 1 kg zahar, 1 kg orez, 10 oua, o rulada cu nuca, un pachet de cacao.

Pe ce criterii au fost nominalizati beneficiarii? Ionut Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei, ne-a spus ca SPAS are o evidenta stricta a persoanelor aflate in dificultate, prioritate avand cei care primesc ajutoare sociale, persoanele cu handicap si veteranii de razboi sau vaduvele acestora, precum si cei cu pensii foarte mici.

Persoane cu handicap, folosite fara scrupule

De unde fonduri? Primarul Romeo Stavarache a precizat scurt: “Din fonduri private, numai din fonduri private, ne-au ajutat mai multe firme, in frunte cu Agricola International, Pambac si UPC”. De ce s-a deplasat primarul la beneficiarii ajutoarelor? Primarul avea pregatit un raspuns si la aceasta intrebare:

“M-am speriat cand am vazut la televizor ce se intamplase la Pitesti, la Tg.Jiu, la Baia Mare si prin alte parti, unde oamenii venisera de cu noapte la rand sa primeasca ajutoarele oferite de consiliile locale respective si m-am gandit ca e mult mai bine sa mergem noi la ei, mai ales ca, in cea mai mare parte, e vorba de persoane cu handicap sever”.

Bine, bine, dar de ce tocmai primarul, cand actiunea de curierat la domiciliu ar fi putut fi efectuata numai de functionarii specializati ai Primariei? Ce-i drept, joi au fost numai persoane cu handicap gratulate cu pachetul de Pasti al Primariei. Credem ca acesti beneficiari au fost lasati in mod intentionat la urma, in ultima zi, ca sa vada si presa.

“Eu sunt ala care va da cadouri”

Iata ce ne-a declarat consilierul local Petrica Munteanu: “Am aflat cu totul intamplator despre aceasta actiune. In stilul lui caracteristic, primarul a mers pe blat si de aceasta data, a informat doar cativa consilieri, din anturajul lui apropiat. La o asemenea actiune nu trebuia sa mearga primarul, ci functionarii de la SPAS.

Dar domnul primar a intrat in panica afland ca are numai 35 la suta in sondaje si vrea sa urce cu orice pret, merge si spune: “Eu sunt ala care va da cadouri”.

Campania electorala continua, dar masinile si carburantii sunt de la Consliul Local, trebuia sa fim si noi informati, nu-i asa? Ca sa nu mai spun ca, dupa cum am fost informat, in cartierul Serbanesti cateva pachete au ajuns la “oameni sarmani” cu vile si cu masini la porti, cu pensii de 15-20 de milioane”. O opinie similara a fost formulata si de consilierul local George Bogatu:

“Stavarache e primarul abuziv, face totul pe sest, de unul singur, asa cum a fost si actiunea caritabila de azi.

Se prevaleaza de faptul ca legea il obliga sa informeze periodic cetatenii, dar cum o face? Cheltuind zeci de milioane din banii publici pe felicitari puse in toate cutiile postale, pe o fata fiind urarea de sarbatori, iar pe cealalta fiind trecute pe raboj toate realizarile lui, sa convinga cetatenii ca el e ala care face, care drege, care imparte cadouri cu ambele maini. Isi face imagine pe banii publici.

Sunt ultimele lui zvacniri, in stil Stavarache, dar sondajele vorbesc si e in cadere libera”. Deloc intamplator, ultimul popas facut ieri de primarul Romeo Stavarache a fost la Podul Serbanesti, “cea mai mare investitie aflata in derulare in municipiul Bacau”.