Asa cum ati putut citi in editiile Ziarului de Vrancea din aceasta perioada, fostul secretar al Prefecturii - functie asimilata intre timp inca uneia de subprefect al judetului - a evoluat de la pozitia de inculpat propus pentru arestare preventiva la cea de achitat la fond de catre Judecatoria Focsani.

Asta dupa ce soferul sau primise pedeapsa de sase luni cu suspendare pentru complicitate la furt, in timp ce

complicele lipsea cu desavirsire! Privita din acest unghi, solutia din vinerea mare pare a fi una cu darul de a le oferi sperante optimistilor dispusi sa vada in respectiva sentinta semne ale intrarii in normalitate a justitiei de pe aceste meleaguri.

Daca ia, insa, cineva in calcul gravitatea faptei celui care administra in judet bunurile trimise din rezerva de stat unor vrinceni batuti de soarta si constata ca s-a ajuns in ridicola situatie ca intr-o astfel de conjunctura speciala sa nu fie convertite in pedeapsa nici o luna de

zile la zece conserve (in vreme ce plevusca este de regula sanctionata mult mai drastic pentru gainarii neinsemnate) nu-i exlclus ca analistul cu pricina sa fie cuprins brusc de un iremediabil pesimism.