Sute de turisti straini au ales Capitala Culturala pentru vacanta de Paste. Occidentalii sunt dezamagiti de drumurile si serviciile romanesti. Cotidianul francez "Le Monde" si-a trimis corespondenti incognito la Sibiu

Fantana arteziana cu jeturi de apa care tasnesc din piatra seaca in Piata Mare, soclul mega-ecranului pentru promovarea programului Sibiu CCE 2007 si Centrul pentru informare turistica din sediul Primariei sunt principalele puncte de reper ale turistilor romani si straini care ajung la Sibiu in aceste zile. "Vin zilnic sute de persoane care ne solicita informatii diverse.

Am observat ca numarul strainilor a crescut simtitor pentru vacanta de Pasti", a declarat Roxana Tancou, consilier in cadrul Centrului de informare turistica al Primariei. De sarbatori, Sibiul a fost plin de turisti.

Mesieur Alain Constant are 46 de ani, este unul dintre reporterii cotidianului francez "Le Monde" si a venit la Sibiu pentru ca este la curent cu statutul de Capitala culturala europeana al orasului. Doreste sa scrie un reportaj despre ceea ce a gasit in Transilvania si la Sibiu, care sa schimbe opinia francezilor despre romani si tara in care traiesc.

"Orasul este superb. Am mai fost la Bucuresti cu peste zece ani in urma, dar nu am vazut Sibiul si Transilvania. Constat ca nu exista vampiri si ca occidentalii au o imagine total gresita despre ceea ce gasesc aici. Ma gandesc sa ma intorc si ca turist. C’est magnifique!", a declarat jurnalistul francez aflat in vizita la Sibiu.

La poarta Casei Altem berger-Muzeul de Istorie, un grup de turisti straini consulta veseli un ghid al orasului vechi. Herr Frank Schroeder are alura unui pictor aflat in vacanta si trece strada ca sa ne salute. Este originar din Germania si a venit la Sibiu cu sotia sa si alti patru prieteni ca sa petreaca Pastele.

Le place orasul vechi si au fost interesati de concertele programate in Saptamana Mare la Catedrala Evanghelica si la muzeele din oras.

"Este superb, o sa mai venim si altadata", ne fac veseli cu mana turistii germani, inca nehotarati ce restaurant sa aleaga pentru pranz. Se decid repede pentru ca oferta este foarte bogata in centrul Sibiului.