O grupare care se ocupa de traficul de persoane si care opera pe ruta Romania-Italia a fost anihilata de politistii de frontiera si procurorii DIICOT timiseni, dupa aproape un an de investigatii efectuate in colaborare cu ofiteri ai Centrului Regional SECI si ai Programului Reflex.

Filiera, prin intermediul careia au fost scoase ilegal din tara peste 400 de persoane, era formata din sase membri, fiind condusa de timisorenii Ioan P. (37 ani) si Laura S. (33 ani).

"Acestia au initiat si organizat gruparea infractionala ce avea ca scop transportul cetatenilor romani care aveau interdictii in spatiul Schengen, folosindu-se de documente false", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera, comisarul Viorel Alexe.

Potrivit anchetatorilor, filiera a racolat, in perioada mai 2005-noiembrie 2006, sute de persoane, prin intermediul anunturilor de mica publicitate. Cetatenii romani erau transportati pana in Slovenia, iar de acolo indrumati sa treaca fraudulos frontiera in Italia. Pentru a inlesni intrarea persoanelor pe teritoriul diferitelor state din Uniunea Europeana, traficantii le procurau acestora documente false, care sa ateste rezidenta in Franta. "Imigrantilor li se intocmeau vouchere pentru Slovenia, pe baza carora li se eliberau vize de tranzit pentru Republica Serbia. Cea mai utilizata ruta era Romania-Ungaria-Slovenia-Italia, folosita pentru persoanele care aveau interdictie de intrare in Austria", a mai precizat Alexe.

Pentru un astfel de transport, membrii retelei incasau intre 300 si 700 de euro de persoana, in functie de traseul ales. Impotriva celor sase suspecti a fost pusa in miscare urmarirea penala, pe numele acestora fiind emise ordonante prin care li se interzice sa paraseasca tara.