Dupa ce Monitorul de Prahova v-a prezentat la inceputul saptamanii o posibila versiune a unui Logan 4x4, publicata deja de revistele franceze de profil, pe internet au aparut noi fotografii ale unui proiect intitulat Logan pick-up, urmasul batranului „papuc” de la Dacia. Primele imagini au fost publicate pe www.caradisiac.com , site care a dat si cateva detalii tehnice.

Astfel, viitorul Logan pick-up derivat din Renault Kangoo va avea o caroserie specific unei camionete, descoperita, dimensiunile avnsate fiind 4,5 metri lungime, 1,74 m latime si 1,53 m inaltimea cabinei cu doua locuri. Motorul care va echipa acest viitor model este un dieesel de 1500cc, care va dezvolta 70, respectiv 90 de caiputere.

Pretul la care se va comercializa Logan Pick-up ar putea porni de la 8500 de euro pe piata externa, modelul urmand sa fie produs la uzina Renault din Iran. Carlos Ghosn, directorul executiv al Renault - Nissan a anuntat anul trecut ca gama Logan va avea sase modele in 2009, cand productia mondiala Logan ar putea depasi 700.000-800.000 de unitati.

Pentur indeplinirea obiectivului, francezii mai trebuie sa lanseze trei versiuni noi ale Logan, iar Patrick Pelata, vice-presedinte pentru produs, strategie si planning la Renault, a spus ca grupul va lansa un pick-up si doua versiuni hatchback cu lungimi diferite. Gama Logan cuprinde in prezent trei modele: berlina, break-ul numit MCV si furgonul numit Logan VAN.

Grupul Renault vrea sa vanda, pe plan mondial, anul acesta, 400.000 de automobile Logan, in crestere