Transilvanenii vor ajunge cu 4 ore mai repede in Capitala dupa ce, la Arad, se va finaliza construirea unui tren de mare viteza

Directorul Regionalei CFR Calatori Cluj, Vasile Secara, a anuntat ca la Arad a inceput constructia vagoanelor unui tren rapid proiectat pentru scurtarea cu 4 ore a duratei de deplasare pe ruta Baia Mare - Bucuresti. Regionala CFR Calatori Cluj a anuntat ca viitorul tren va fi capabil sa parcurga distanta dintre "capitala" Maramuresului si Bucuresti in 8 ore, avand capacitatea de a se deplasa cu 160 km/h, in conditiile modernizarii caii ferate.

Insa, pana la modernizarea caii ferate dintre Baia Mare si Bucuresti, CFR Calatori Cluj a anuntat modernizarea conditiilor de circulatie pe calea ferata, noul tren urmand a fi dotat cu vagoane din clasa "business" si restaurant. Din cauza duratei de calatorie si a preturilor mari in comparatie cu conditiile oferite de CFR, cei mai multi dintre maramureseni parcurg distanta pana in Bucuresti cu autocarele numeroaselor firme de transport din regiune.

Durata actuala Baia Mare - Bucuresti Nord, cu un tren Rapid, este de zece ore si jumatate, pe o distanta de 666 km. Ruta atinge majoritatea punctelor feroviare din Transilvania: Satu Mare - Baia Mare - Jibou - Dej - Teius. Alta schimbare importanta care va facilita accesul maramuresenilor catre o alta destinatie des frecventata va fi pusa in practica in decembrie 2007. Atunci, conform prog-nozei directorului Regionalei CFR Cluj va fi introdus un tren rapid care va face legatura cu capitala Ungariei, Budapesta.

Bilete electronice

Incepand din 1 mai 2007, in garile din Cluj, Oradea si Satu Mare biletele de tren se vor emite electronic, in viitor procedura va fi extinsa in statiile importante care apartin de Regionala CFR Calatori Cluj. Conform declaratiei directorului Regionalei Cluj, Vasile Secara, aceasta masura da posibilitatea calatorilor de a-si achizitiona la orice ora tichete de calatorie. Aparitia noilor bilete va fi completata de inlocuirea vechilor "capsatoare" din dotarea controlorilor CFR cu aparate electronice. Secara a mai declarat ca pana la sfarsitul anului va fi posibila si achizitionarea online a biletelor de calatorie.