Cetateanul sirian Mustafa Tartousi, armatorul navei cu care se presupune ca a fugit din tara Omar Hayssam a reclamat, zilele trecute, politistilor constanteni, ca ar fi fost victima unui furt.

Mai exact, potrivit unor surse din politie, armatorul s-a prezentat, foarte suparat, la politie si a povestit ca si-a petrecut seara intr-un night club din zona Dacia, unde a asistat la prestatia unor domnisoare mai mult sau mai putin imbracate.

Cetateanul sirian le-a mai declarat oamenilor legii ca la plecare, in momentul in care a dorit sa achite consumatia, a constatat, cu stupoare, ca ii disparuse portofelul din buzunarul hainei. Supararea cea mare a armatorului era ca in portmoneu avea toate cartile de credit.

Mustafa Tartousi le-a spus anchetatorilor ca hotii ar fi avut ocazia sa-l „lucreze” la buzunare pentru ca si-a atarnat haina de spatarul scaunului. Cu toate acestea, politistii s-au aflat intr-o mare dilema. Si anume, s-a ridicat intrebarea, fireasca de altfel, cum au putut hotii sa opereze, de vreme ce sirianul a sustinut ca nu s-a ridicat nici un moment de pe scaunul respectiv.

Ba mai mult, este stiut faptul ca hotii de buzunare isi aleg victimele din randul persoanelor vulnerabile. Dar Mustafa Tartousi, cu statura sa impozanta (la cei peste 1,90 de metri) nu se incadreaza in profil. In cele din urma, luat la descusut de politisti, Tartousi a dat inapoi, admitand ca este posibil ca portmoneul sa nu-i fi fost furat si si-a retras plangerea.

Dar in conditiile acestea, se ridica o alta nedumerire: de ce avea nevoie Tartousi sa sustina ca ar fi fost jefuit, si mai ales, in fata cui ar fi trebuit sa prezinte dovada ca ar fi fost jefuit? Reamintim ca la inceputul acestei luni, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat ca armatorul nu poate parasi tara, interdictia impusa de procurorii DIICOT prelungindu-se cu inca o luna.