Nemultumirea lui Lucian Iftimie se refera de aceasta data la modul in care a fost dus la indeplinire proiectul de protectie a zonei costiere, realizat de Directia Apele Romane „Dobrogea Litoral“: „Un proiect similar am prezentat eu insumi, in 1999, pentru zona „Esplanada”, afirma Lucian Iftimie.

"Dar atunci nu s-au gasit fondurile necesare pentru punerea sa in aplicare. Au fost nevoie de mai multi ani si de cateva zeci de miliarde de lei vechi pentru ca acest proiect sa fie pus in aplicare. Consider, la momentul de fata, ca acesti bani au fost aruncati, cu buna stiinta, la cosul de gunoi sau pur si simplu furati.

Marea idee japoneza pentru zona costiera este, in linii foarte apropiate, similara cu proiectul propus de mine”, ne-a declarat presedintele AISV.

Pentru a fi verificat modul in care au fost investiti banii pentru acest proiect, de catre Directia Apele Romane „Dobrogea Litoral”, Lucian Iftimie este decis sa solicite o comisie a Curtii de Conturi, care sa vada modul in care au fost receptionate lucrarile: „Au sapat zidul de sprijin, dar nu atat cat trebuia.

In al doilea rand au pus straturi de nisip peste straturi de pamant, creandu-se astfel niste „sanviciuri”, niste damburi care nu vor putea fi folosite de catre turisti. Au „spart” drumul si l-au ascuns sub alt strat de nisip, iar rigola nu este facuta cum trebuie.

Sacii cu nisip care ar fi trebuit pusi, in larg, cu scafandri, au fost azvarliti cu macaralele, la intamplare”, si-a exprimat nemultumirea Lucian Iftimie.

In plus, un alt motiv pentru care, considera presedintele Asociatiei Investitorilor din Statiunea Venus, ca sezonul estival este ca si compromis, o data in plus, este dezastrul de pe soseaua dintre Eforie Nord si Eforie Sud: „De la an la an se cauta cate un „motiv” pentru sabotarea hotelierilor din sudul litoralului.

Anul trecut a fost gripa aviara si licitatiile mai mult decat intarziate pentru plaje. Anul acesta vad ca s-a „gatuit“ acest unic drum de acces catre sudul litoralului. Concluzia este ca, in 2007, Ministerul Transporturilor va reusi sa compromita turismul din sudul litoralului romanesc”, conchide Lucian Iftimie.