In dosarul facut de procurori, cei trei au fost acuzati de luare de mita, inselaciune si abuz in serviciu. Dumitru Sechelariu a fost trimis in judecata de catre DNA in iulie 2005 pentru coruptie, fiind arestat aproape trei luni la cererea procurorilor DNA.

Sechelariu a fost acuzat de asociere in vederea comiterii de infractiuni, luare de mita in forma continuata, inselaciune si abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Prin actiunile lor, Sechelariu, Lucas si Ifrim ar fi adus adus statului un prejudiciu de aproape 300 de mii de dolari si 50 de milioane de lei vechi. Procurorii DNA au precizat ca vor face recurs.

Presa din Bacau a scris ca o parte din probele la dosar au fost trimise de actualul primar, Romeo Stavarache. Acesta a refuzat sa comenteze decizia instantei bacauane. In schimb, Laurian Lucas a anuntat ca zilele urmatoare va face o serie de dezvaluiri spectaculoase despre aspecte din spatele procesului in care a fost implicat.

Amintim ca este primul dosar ajuns in instanta in care Sechelariu este anchetat de DNA. Surse din DNA sustin ca in toamna Sechelariu va fi chemat din nou la bara, dar in alte dosare instrumentate la adresa sa.

Sechelariu catre Stavarche: "Pleaca acum, maine va fi poate prea tirziu"

Intr-o declaratie citata de ziarul pe care il patroneaza, Sechelariu are un mesaj si pentru actualul primar, Romeo Satavarache:"Eu nu port un razboi cu Romeo Stavarache. Nu poate fi un razboi intre Dumitru Sechelariu si Stavarache, pentru ca ar fi unul inegal. Eu ma pot lupta cu oameni de calibrul meu, cu oameni puternici care au daca nu caracter, cel putin barbatie.

Am vrut ca justitia sa se pronunte si acum pot sa-i transmit acestui primar: Fie respecti legea si pe cetatenii Bacaului, fie mai bine pleci acum, pentru ca mai tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu. Nu este o amenintare, este doar un avertisment. In viata, fie ea si politica, trebuie sa folosesti argumente, nu calomnii“.