Desi au existat zvonuri conform carora presedintia interimara a lui Constantin Avram nu a fost pe placul unor lideri mai vechi ai Partidului Conservator, la vot nu au existat surprize. Mai mult, fostul subprefect a obtinut o unanimitate ce aminteste de alte vremuri. Astfel, din 418 voturi exprimate, 418 au fost pentru alegerea lui Avram in functia de presedinte.

Conferinta contra cronometru

Conferinta de presa ce a avut loc dupa intalnirea de la Ateneu a lasat impresia ca a fost facuta doar pentru a bifa inca un eveniment, in drum spre Bucuresti. Prezent cu tot arsenalul din dotare, in speta bannere, reflectoare plus camere Antena 1, Voiculescu a raspuns intrebarilor ziaristilor bacauani timp de maxim douazeci de minute.

Voiculescu si-a adus aminte de primarul Stavarache, iar declaratiile acestuia nu au fost chiar prietenoase, atunci cand a fost intrebat daca a mai vorbit cu primarul Bacaului "Domnul primar Stavarache, caruia pana nu demult ii spuneam Romica, m-a cautat la telefon. Nu e prima data. Probabil ca are mustrari de constiinta.

Nu am avut timp sa ma vad cu el, si probabil ca nici nu voi avea timp", a declarat Voiculescu.

Visuri cu Primaria

Conservatorii au vise frumoase legate de alegerile locale din 2008. Desi nu si-au desemnat inca un candidat, acesta fiind numit dupa o serie de sondaje de opinie, membrii PC in frunte cu Voiculescu sunt convinsi ca vor ajunge in turul II.

Intrebat pe cine va sprijini PC in cazul in care Stavarache ar ajunge in turul II cu Sechelariu, liderul conservator a zambit avand nevoie de un moment de gandire. "Va fi greu sa alegem intre cei doi, noi speram ca unul dintre candidatii prezenti in turul II sa fie conservator. De fapt, va promit ca PC va avea un candidat in turul II", a spus Voiculescu.

Presedintele ales, Constantin Avram a tinut sa precizeze ca unanimitatea il obliga si ca va avea destul timp pana la alegerile locale din 2008 de a-si organiza filiala. "Vom manifesta o politica de echilibru, insa nu vom fi o floare la butoniera nimanui", a specificat Avram.