Iuliu Muresan, presedintele CFR Cluj, si Horea Uioreanu, deputat PNL, “s-au luat la 11 metri” pentru un loc printre VIP-uri pe stadionul din Gruia. Muresan: “La Uioreanu i-am transmis sa mearga acolo unde bate toba la meciuri.

Si la noi poate sa vina daca isi cumpara bilet sau merge la celelalte tribune, pentru ca nu i-am anulat legitimatia, el fiind lasat sa intre de prima poarta, dar nu la tribuna oficiala”

Uioreanu: “Eu tin cu echipa de traditie a Clujului, Universitatea Cluj, dar merg la meciuri si la CFR, din placere, nu ca mare suporter. M-am dus cam la toate meciurile de acasa, chiar si la Dej, cand jucau acolo”.

Uioreanu este martor al acuzarii in dosarul Gazeta, in care principalul finantator al CFR este invinuit, insa Muresan sustine ca incidentul n-are legatura cu dosarul, iar Uioreanu nu a dorit sa comenteze.

“Nu stau cu dusmanii la masa”

Incidentul de la partida de sambata dintre CFR Cluj si UTA Arad, in care deputatului PNL Horea Uioreanu nu i s-a permis accesul la tribuna oficiala, pe motiv ca nu era pe o lista intocmita de presedintele “feroviarilor”, Iuliu Muresan, nu a ramas fara urmari. Parlamentarul a spus ca asteapta explicatii, iar Muresan i-a raspuns, trimitandu-l pe stadionul rivalei “U” Cluj.

In turul campionatului, Uioreanu, alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a fost la partida de pe “Ion Moina” dintre CFR si Gaz Metan Medias, iar cei doi le-au oferit galeriei gazdelor un set de tobe. “La Uioreanu i-am transmis sa mearga acolo unde bate toba la meciuri.

Si la noi poate sa vina daca isi cumpara bilet sau merge la celelalte tribune, pentru ca nu i-am anulat legitimatia, el fiind lasat sa intre de prima poarta, dar nu la tribuna oficiala”, a declarat Muresan.

Presedintele CFR-ului a explicat de ce consilierilor judeteni le-a fost retras dreptul de a sta la tribuna oficiala. “E vorba despre Consiliul Judetean si anumiti oameni care vor sa stea acolo langa noi care nu ne sunt alaturi si nu ne ajuta cu nimic.

Pe lista nu i-am mai pus, chiar daca au acele legitimatii, pentru ca sunt alti oameni care sunt alaturi de noi material si cu sufletul si trebuie sa stea. in primul rand, suntem noi, staff-ul, cu familiile, apoi sunt oaspetii carora le trebuie intre 12 si 20 de locuri.

Sunt sponsorii nostri care ne dau bani multi si mai e Consiliul Local, care este actionar-sponsor si nu mai este loc pentru altii. La aceasta categorie a intrat si Uioreanu, si nu numai el. Azi m-au sunat mai multi consilieri judeteni si le-am explicat si au si fost la mine, unul sau doi. Le-am spus: <

Trebuie sa simtim ca si Consiliul Judetean este alaturi de echipa>>”, a adaugat oficialul clujean.

“Ne-au mintit, ne-au fentat, ne-au pacalit”

Daca principalul finantator al CFR-ului, Arpad Paszkany, este in razboi cu presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, Muresan spune ca nu are nimic cu liberalii. “Nu e vorba de partide. Cineva m-a intrebat daca am ceva cu liberalii, dar nu am nimic cu ei. Mircea Pusca e liberal, e parlamentar, Adi Popa e liberal si au fost la meci si pe acea lista.

E vorba in primul rand de consilierii judeteni care au asa o atitudine de nepasare fata de clubul nostru, care face cea mai buna imagine judetului. Si de Nicoara e vorba, dar nu are legatur` cu apropierea dintre el si Uioreanu, ci pentru ca nu ne-au ajutat deloc. Dimpotriva, ne-au mintit, ne-au fentat, ne-au pacalit, inclusiv cu Univers T.

Nu ne-au ajutat si la anumite actiuni ne-au chiar blocat si nu o sa vina gratis la meci la noi. Nu-mi place sa stau cu dusmanii la masa. E dreptul meu sa aleg si numai eu am facut treaba aceasta si imi asum raspunderea. Daca am avea conditii si am avea locuri nu ar fi nici o problema. Domnul Pusca ne-a ajutat foarte mult prin niste chestii pe care le-am obtinut la Bucuresti.

Nu pot sa va dau amanunte. Este prieten foarte vechi si este sufleteste alaturi de noi. Nu e o forma de presiune, este un raspuns, o reactie. Nu solicit nimic de la Consiliul Judetean. Nu are nici o legatura cu cazul Gazeta. Nu stiam ca Uioreanu e martor in cazul “Gazeta”, a conchis Muresan.

“Nu am cerut legitimatie, am primit-o la birou”

Deputatul Horea Uioreanu sustine ca nu este foarte deranjat de anuntata anulare a legitimatiei sale pentru tribuna oficiala la meciurile de acasa ale CFR-ului. in schimb, reproseaza conducerii clubului feroviar faptul ca nu a anuntat acest lucru inainte de desfasurarea meciului cu UTA.

“Eu am cerut o lamurire, iar daca aceasta e lamurirea ca urmeaza sa ni se comunice, ca ni s-au anulat legitimatiile... Eu cred ca trebuia sa ni se comunice inainte, nu sa fim pusi intr-o situatie care n-are nici o legatura cu sportivitatea”, a spus Uioreanu.

"Eu inteleg sa zica: <>, dar atunci sa faca un criteriu dupa care sa stabileasca pe care le onoreaza si pe care nu. Au schimbat criteriile dupa care dau legitimatii, nu e nici o problema, nici criteriile nu ma intereseaza, dar sa comunice oamenilor lucrul asta”, a adaugat deputatul liberal.

“Eu nu am cerut legitimatie, am primit-o la biroul parlamentar. La inceput de campionat se reinnoiau aceste legitimatii”, a spus Uioreanu. Amintim ca Uioreanu este martor din partea Parchetului in procesul Gazeta, in care este implicat si finantatorul echipei din Gruia, Arpad Paszkany. Deputatul refuza, insa, sa dea acestei intamplari o interpretare legata de cazul Gazeta.

Uioreanu afirma ca nu este singurul care a trecut printr-o asemenea experienta la stadionul CFR: “Mie mi s-a intamplat pentru prima oara asa ceva, dar mai cunosc cazuri. Nu dau nume, e treaba lor daca doresc sa spuna sau nu”.

Uioreanu a explicat si motivul pentru care n-a mai stat la meci: “Am plecat pentru ca nu mi-a fost prezentata o alta varianta, atunci cand mi s-a refuzat accesul la tribuna oficiala, asa ca m-am dus acasa, sa-mi vad de treburile mele. Nu tin sa stau la tribuna oficiala, dar ei mi-au dat legitimatie la oficiala”, a spus Uioreanu.

Deputatul PNL a recunoscut ca este suporter al celeilalte echipe de fotbal a Clujului. “Eu tin cu echipa de traditie a Clujului, Universitatea Cluj, dar merg la meciuri si la CFR, din placere, nu ca mare suporter. M-am dus cam la toate meciurile de acasa, chiar si la Dej, cand jucau acolo”, a declarat Uioreanu.

El afirma ca incidentul de sambata nu-l va determina sa nu mai mearga la meciurile feroviarilor. “Voi mai merge la meciuri la CFR, nu e nici o problema, imi voi cumpara bilet, dar voiam sa stiu daca mai e valabila sau nu legitimatia pe care mi-au dat-o ei”, a conchis Uioreanu.

A patit-o si Pusca

Colegul lui Uioreanu, deputatul PNL Mircea Pusca, martor la intamplarea de pe stadion, figura pe o lista a organizatorilor, fiindu-i astfel permis accesul la tribuna oficiala. “N-am nici o idee cine si pe ce criterii a intocmit lista aceea si nu stiu nici de ce eu figuram acolo, iar Horea, nu.

Eu nu m-am inscris pe nici o lista, am si eu acelasi tip de legitimatie ca cea a lui Horea, dar eu am intrat si el nu”, a explicat, nedumerit, Pusca.

Insa el spune ca, la randul sau, a trecut printr-o experienta similara. “Si eu am avut o surpriza, cu alta ocazie, cand numele meu nu figura pe lista si nu mi s-a permis accesul la oficiala. Dar atunci era un meci in Cupa Intertoto si probabil era aglomeratie mai mare”, a afirmat Pusca.

El a confirmat ca sambata erau destule locuri libere in tribuna oficiala, deci argumentul aglomeratiei nu sta in picioare in cazul blocarii accesului lui Uioreanu. Spre deosebire de acesta, insa, la momentul respectiv Pusca a ales sa stea in tribuna, printre suporteri.