Consiliul Judetean Prahova va aloca, in acest an, trei milioane de lei noi pentru programul de introducere a grupurilor sanitare in scolile din mediul rural, acesta fiind motivul pentru care aceste unitati nu primesc autorizatia sanitara de functionare. Programul a fost initiat de catre Consiliul Judetean la finele lui 2005 si se va finaliza la inceputul lui 2008.

Pana in prezent, in urma acestui program 48 unitati de invatamant din 37 de comune si din orasul Boldesti-Scaeni au in interiorul cladirii grupuri sanitare.

Gheorghe Rizea, directorul Directiei de Integrare Europeana din CJ Prahova, a confirmat faptul ca in prezent se efectueaza lucrari la 13 unitati de invatamant din noua comune iar pana la sfarsitul anului astfel de investitii vor fi facute in alte 25 de localitati. In 10 dintre acestea grupurile sanitare trebuie amenajate in afara unitatilor de invatamant, pentru ca nu exista spatiu in interior.

Costurile lucrarilor pentru amenajarea unui grup sanitar este cuprins intre 40.000 si 150.000 ei, in functie de existenta spatiului sau de crearea unuia special destinat acestui scop.

Prin acest program, oficialii CJ Prahova isi propun ca pana la sfarsitul programului in aproximativ 70 de localitati in care administratiile locale nu pot suporta astfel de investitii sa se introduca grupuri sanitare in unitatile de invatamant. Din 2005 si pana in prezent, CJ Prahova a cheltuit pentru acest program 1,9 milioane lei, iar in acest an se vor aloca alte trei milioane lei.