O saptamina de nopti albe la Sibiu. Este propunerea lansata tinerilor sibieni, dar si celor din alte 29 de orase din tara, de catre Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT). Intre 2 si 9 mai, pe strazile din oras, in diverse muzee, la cinematograf, in localuri, vor fi organizate numeroase actiuni, in cadrul celei de-a doua editii a manifestarii "Noaptea Alba".

Vor fi spectacole in aer liber, concursuri, parada de costume de epoca, intreceri sportive, dar si concerte. Claudiu Spinu, liderul Directiei Judetene pentru Tineret Sibiu, anunta participarea lui Mircea Vintila, dar si a trupelor "Luna Amara"si "Daconia".

Spectacol de noapte

Potrivit organizatorilor, conceptul de "Noapte Alba" pentru tineri include diferite activitati culturale si sportive, spectacole de stand-up comedy, spectacole de teatru, prezentari de filme, maraton de desene animate, expozitii de masini, motoare, carnavalur, concursuri si punerea la dispozitie a unui centru IT.

De asemenea, pe parcursul noptii, tinerii vor putea participa la o expozitie de arta plastica, tirg de traditii si obiceiuri populare, carnaval stradal ce va consta in prestatii artistice gen fakiri, jonglori, mimi, dansatori, artificii vulcan, masti, parada de costume de epoca, fanfara, festival de film francez de scurt metraj, precum si la un maraton de fotbal pentru elevi si studenti.

Saptamina Tineretului

ANT intentioneaza sa transforme acest eveniment in traditie, astfel ca anul acesta vor fi inclusi in program tineri din 30 de orase, printre care si Sibiu "Evenimentele din acest spectacol se vor desfasura in perioada 2-9 mai, dar cele mai multe vor avea loc in 4 si 5 mai. Pentru ca prin acest spectacol, ne adresam in primul rind tinerilor, am ales ca toate aceste manifestari sa aiba loc in aceasta perioada, pentru ca este Saptamina Tineretului", a precizat Claudiu Spinu, directorul Directiei Judetene pentru Tineret (DJT) Sibiu.

Intrare libera

Organizatorii isi propun sa faciliteze accesul tinerilor la cultura, in acest sens fiind acordate intrari gratuite la spectacole de teatru, maraton de film, reduceri la muzica, film si carte in librarii, proiectii cu spectacole de dans, scurt metraje si colectii de arta.

"In acest fel, ANT doreste sa promoveze valorile europene, acest proiect fiind, de altfel, european. Spectacolul va fi foarte atractiv pentru tineri, mai ales pentru cei care iubesc muzica, teatrul, jocurile si spectacolele in aer liber", arata organizatorii

Cultura suburbana

Cultura suburbana va ocupa un loc aparte. Cu aceasta ocazie, tinerii vor participa la spectacole de hip-hop, demonstratii de break dance, graffiti, precum si la un concurs national de paintball si streetball, facepainting, sah sau orientare turistica pe timp de noapte. Din program nu vor lipsi nici concursurile de karaoke, dans, rapiditate in a minca, shirt painting, caricatura, precum si cele pentru roleri si skateri. Cei care iubesc muzica il vor putea asculta pe Mircea Vintila, dar si formatii precum "Luna Amara" sau "Daconia".