Fortele de ordine au luat masuri deosebite de securitate, ieri, in zona Palatului Justitiei din Sibiu. Timp de citeva ore, a avut loc o noua infatisare in procesul Clamparilor. Au fost audiati 21 de martori, majoritatea fete exploatate de membrii clanului, a caror identitate a fost protejata prin mijloace tehnologice. Iar cel sapte membri ai lotului 1 din clanul Clamparilor au fost adusi din penitenciarul Aiud.

"Astazi (n. r. - ieri) au fost adusi la Sibiu cei sapte membri ai Lotului 1 din gruparea Clamparilor. Din acest lot fac parte Constantin Ovidiu Pop, Samu Vilmos, Cristian Stefan Cioflan, Marian Stanciu, Cornel Popeanu, Dan Mihaila si Valentin Bogdan Ciufu, toti detinuti in penitenciarul de la Aiud", a spus Laura Pop, purtatoarea de cuvint a Tribunalului Sibiu. Din lot mai face parte si Ion Clamparu, care nu este de gasit.

Cu usile inchise

Imediat dupa intrarea in sala a judecatorului, sedinta a fost declarata secreta si nimeni, in afara de completul de judecata, inculpati si avocatii acestora, nu a avut voie sa ramina in sala. Audierile s-au desfasurat conform metodelor SRI-ului: au fost montate un monitor si mai multe microfoane, iar in difuzoare s-a auzit doar vocea denaturata a persoanelor care si-au prezentat depozitia.

In proces sint implicate mai multe fete care au depus plingere, iar 19 dintre acestea au cerut ca identitatea sa le fie protejata. Membrii clanului Clamparu sint judecati pentru savirsirea infractiunilor de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, in scopul comiterii de infractiuni grave, proxenetism, trafic de persoane si spalare de bani.

Dificultati tehnice

Coraliu Cuntan, unul dintre avocatii Clamparilor, a declarat ca a cerut sa li se permita macar avocatilor sa le vada pe tinerele care depun marturie, si din aceasta cauza a fost suspendat procesul, din vara si pina pe 20 martie. "Cererea noastra a fost trimisa la Curtea Constitutionala, iar raspunsul a fost negativ.

Atit timp cit SRI a confirmat ca are posibilitatea tehnica sa faca aceste interogatorii astfel incit tinerele sa nu poata fi recunoscute, audierea se va face la Sibiu, si nu la Curtea de Apel de la Alba", a mai spus Cuntan.