Daca pana acum neintelegerile dintre “aliatii” prahoveni se rezumau la intepaturi, loviturile sub centura au devenit mult mai dure dupa iesirea democratilor de la guvernare. Liderul PD Prahova, Roberta Anastase, apreciaza ca fostii colegi de guvernare fac jocurile PSD, insa se tem sa ajunga in fata electoratului.

Liderul prahovean al democratilor, Roberta Anastase, a apreciat ca problema suspendarii presedintelui i-a apropiat foarte mult de liberali de social-democrati, insa nu se poate estima rezultatul votului Parlamentului pentru ca cele doua formatiuni politice se tem sa ajunga in fata electoratului.

“Se inteleg bine in restaurante sau la intalniri de taina pentru obtinerea de locuri caldute in executiv, le e frica in schimb in momentul in care trebuie sa faca fata realitatii”, a declarat Anastase.

Presedintele Roberta Anastase apreciaza ca inlaturarea din functii a directorilor de institutii deconcentrate apartinand democratilor reprezinta o intoarcere la tot ceea ce inseamna miscarile si actiunile comuniste. Aceasta a amintit ca unul din angajamentele ferme ale Romaniei inainte de integrarea in Uniunea Europeana a fost acela de depolitizare a administratiei locale.

In consecinta, eforturile liberalilor de a-i inlatura pe directorii de deconcentrate sprijiniti de PD inseamna “un mare pas inapoi impus de PSD actualului guvern, pe care il sustine si il controleaza din Parlament”.

La randul sau, purtatorul de cuvant al liberalilor prahoveni, Horia Toma, considera ca directorii institutiilor deconcentrate sprijiniti de PD trebuie “sa faca gestul de onoare pe care l-au facut si secretarii de stat si sa-si dea demisia”, deoarece nu vor putea respecta coordonatele programului de guvernare.