Ieri, in timp ce grefiera de sedinta citea rechizitoriul din "Dosarul Coruptiei", presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a jignit-o pe jurnalista Dana Lepadat, corespondent judetean al Radio Romania Actualitati si colaborator al ziarului nostru. "Ti-ai luat doza de has-has? Sa vii sa-ti dau niste hasis! Dupa fata ta se pare ca nu ti-ai luat doza astazi. Iti place sa tragi pe nas, nu?". Astfel, au sunat replicile halucinante ale presedintelui Consiliului Judetean. Jurnalista a spus, dupa incident, ca e posibil ca Oprisan sa fi fost deranjat de ceea ce publicase ea anterior: "Poate l-a deranjat ceea ce am scris cu alte ocazii.

Nu cred ca jignirile sale au legatura cu ceea ce am transmis eu de la Focsani la Radio Romania Actualitati despre scandalul drogurilor din Vrancea. Spun asta pentru ca in acele transmisii nici macar nu am pomenit numele sau. Oricum, nu este prima oara cind ma jigneste". Vorbele lui Oprisan au fost auzite si de directorul televiziunii locale Diplomatic TV, Catalin Stancu.

"Nu-mi venea sa cred cind am auzit cum poate vorbi Marian Oprisan cu o femeie. Aici nu mai este vorba ca are statut de jurnalista. Este vorba despre demnitate umana, despre respect fata de semeni. A jignit-o fara sa clipeasca si fara ca Dana Lepadat sa-i fi spus ceva in prealabil", ne-a declarat Stancu. Foarte probabil, cuvintele adresate de Marian Oprisan au venit ca urmare a mediatizarii implicarii in scandalul drogurilor din Focsani a Andreei Cojocaru, fiica sefului Serviciului Public de Evidenta a Persoanelor, comisarul sef Nicolae Cojocaru. Serviciul functioneaza in subordinea CJ.

Dupa proces, Oprisan a parasit instanta vrinceana fara a face alte comentarii, cu exceptia unor urari de "bine" adresate presedintelui Traian Basescu: "Sa plateasca si el ca si mine pentru faptele incriminate". Marian Oprisan este obisnuit sa le adreseze cuvinte "grele" jurnalistilor atunci cind este deranjat de ceea ce apare in presa, si nu numai.

Relatia sa tensionata cu ziaristii pe care nu ii controleaza s-a deteriorat mai mult dupa ce a primit "titlul" de baron local din partea mass-media si dupa fiecare articol care n-a fost pe placul sau. Din seria dialogurilor sale "civilizate" cu presa din ultimii ani reamintim incidentul de la Golesti, din 2004, atunci cind i-a spus unui ziarist "Esti un prost!", dar si momentul din campania electorala 2004, atunci cind le-a zis jurnalistilor ca le-ar sta mai bine intr-un "tarc".

Guvernul a provocat o noua aminare in "Dosarul Coruptiei"

"Dosarul Coruptiei" a mai parcurs ieri un termen in care nu s-a intimplat nimic, pentru ca Guvernul Romaniei a solicitat aminarea cauzei.

Motivul invocat de Executiv a fost ca se afla in reorganizare, dupa restructurarea facuta de premierul Calin Popescu Tariceanu, astfel ca o parte din prerogativele Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) au fost preluate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale. In acest context, nu se stie exact care va fi statutul viitor al MTCT-ului in proces, unde are acum calitatea de parte civila. Instanta a decis sa acorde un nou termen pentru ca Guvernul sa prezinte Judecatoriei Focsani noua organigrama pe care se conteaza.

Nu este exclus, in aceste conditii, ca la termenul din luna mai sa se ceara o noua aminare, pentru citarea noii structuri nominalizata, teoretic, drept parte civila in proces. La infatisarea de ieri s-au prezentat toti cei sase inculpati din dosar, si anume Marian Oprisan, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu, Valeriu Iacob si Liviu Rusu. Acestia sint acuzati ca au prejudiciat bugetul Consiliului Judetean Vrancea cu aproximativ 80 de miliarde de lei.