De data aceasta, poate surprinzator pentru unii neavizati, verdictul nu s-a mai datorat chichitelor avocatesti utilizate de vreunul din aparatorii persoanelor importante din dosar.

Asa cum puteti citi astazi in "Ziarul de Vrancea", in sedinta mentionata judecatorii au raspuns cererii Executivului Romaniei care, justificind ca se afla in reorganizare, dupa restructurarea facuta de premierul Calin Popescu Tariceanu, a detaliat ca o parte din prerogativele Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) au fost preluate de catre Ministerul Dezvoltarii

Regionale. In acest context, nu se stie, cica, exact cine mai are acum calitatea de parte civila in respectivul proces! Care or fi adevaratele cauze ale unui astfel de comportament de tip "cetatean turmentat" al Guvernului scumpei noastre patrii, ramine de vazut.

N-ar trebui, insa, ca realitatile politice ale momentului sa ne determine sa eliminam din calcul un amanunt: unul din pagubitii importanti mentionati in rechizitoriul cauzei derulate la Focsani isi are existenta asigurata in Parlament prin voturile colegilor de partid ai lui Marian Oprisan si Mircea Diaconu, doua din numele sonore de inculpati in dosar.

Si cum sintem si in tara in care expresia "o mina spala pe alta" are nu numai o larga recunoastere, dar si o diversificata si plurivalenta aplicabilitate, nu mai trebuie sa ne mire nici un fel de evolutie apropiata de o astfel de banuiala.