Un fapt nemaipomenit a fost descoperit de curand de inspectorii Curtii de Conturi Prahova la trei comune prahovene. Astfel, Berceni, Jugureni si Tataru nu au niciun fel de evidenta contabila din anul 2004, de cand au fost alesi primarii actuali.

Toate trei sunt cuprinse in programul de control de anul acesta al Curtii de Conturi, la Berceni termenul de refacere a evidentelor dat de Curte fiind pentru luna mai iar pentru celelalte doua comune, luna iunie. Daca nu se vor reface pana la aceasta data Curtea de Conturi va numi un expert contabil pentru a realiza acest lucru care va fi platit din banii primarilor.

Nicolae Balalia, directorul Camerei de Conturi Prahova, ne-a declarat ca este foarte grava ca abatere pentru ca de fapt este vorba de o neglijenta in serviciu care poate acoperi fraude importante, cum este cazul la comuna Berceni, unde Parchetul deja ancheteaza posibile tepe in valoare de mai multe miliarde.

De doi ani, conturile de executie si bilantul contabilla aceste trei comune a fost intocmit doar pe baza executiei de casa a Trezoreriei.