Basescu a murit... in Maramures. Greu de crezut, dar... adevarat! Da, asemanarea este - pur si simplu - izbitoare! Aceasta „coincidenta” are darul sa faca din Cimitirul Vesel din Sapanta un loc infinit mai vizitat decat pana in prezent, o atractie si mai mare. „Parfumul” de presedinte il da in primul rand batistuta din buzunarul...mortului, un accesoriu vestimentar mai deloc intalnit prin aceasta partea a locului, o zona identificata clar cu purtatorii de clop.

Si totusi, celebrul mester popular Pop a (mai) dat si pus inca o picatura de culoare prin aceasta... reprezentare, ceea ce da inca o justificare faptului ca Cimitirul Vesel isi merita pe deplin renumele pe care-l are. Dincolo de mistocareala ce ne caracterizeaza pe deplin, in realitate, dupa cum reiese si din epitaful de pe cruce, e vorba de cu totul altcineva. Care n-a avut, insa, sansa lui Basescu de-a deveni pre[edinte. Chiar si numai pentru doi ani si jumatate!

Si totusi, exista posibilitatea ca si presedintele sa aiba doua pasarici la cap. Fa]a-n fa]a puse sau asezate, ca in reprezentarea de mai sus. Pentru ca n-au fost deloc putine cazurile in care chiar a fortat mana. Poate singura lui reprezentare adevarata din Cimitirul Vesel din Sapanta Maramuresului.

"Aci eu ma odihnesc

si Pop Toader ma numesc

cate zile am avut

cu greu eu le-am petrecut

de tanar m-am insurat

si-am trait tot suparat

ca nevasta m-o lasat

s-am crescut fata fecior

dar am avut ajutor

mama mea i-o invatat

i-o crescut si educat

si bine i-o asezat

cate zile va trai

ajutorul ei vor fi”.

Acesta este epitaful aflat pe crucea unde imaginea pare a fi a presedintelui „jucator”. Saptamanalul „Necenzurat” din Maramures deschide urmatoarea sa editie exact cu acest subiect.

Mormant Basescu Cimitirul Vesel. Sapanta, Maramures