In Romania este in crestere comunicarea agresiva, daca vrei sa spui ceva sa exprimi o opinie, sa participi la un discurs, sa elaborezi o expunere a unui proiect si cineva sa te ia in seama trebuie sa: zbieri si sa faci cine stie ce trucuri, manipulari si fel de fel de actiuni care sunt la limita legii, idiotenii de marca care daca nu pot transmite mesajul cel putin deruteaza ascultatorii si ii indeparteza de la adevarata substanta a problemei.

In general tehnica santajului de tip: "Ma arunc de pe bloc!!!” o aplica in Romania persoane ajunse pe culmile disperarii si pentru asta trebuie sa existe un motiv foarte puternic: pierderea casei, privarea de unele drepturi fundamentale, o boala grava, datorii exorbitante sau mai stiu eu ce problema care te poate aduce in asemena hal sa nu mai poti gandi normal.

Declaratia presedintelui Basescu ca o sa demisioneze la cinci minute dupa vot se aseamana cu o tehnica de a face confuzie in randul populatiei si pentru a muta atentia de la subiectul principal spre o destinatie iluzorie.

Nu as fi deloc surprins sa il vad pe Presedintele Suspendat al Romaniei, Traian Basescu cocotat, asa cum ii cere lui constiinta, pe catargul steagului de pe Palatul Parlamentului, urland cat il tin plamanii lui de capitan de cursa lunga ca nu coboara pana cand Nenea Vacaroiu nu-i da jucariile inapoi si pleaca din Palatul Cotroceni.

Toata agitatia asta in realitate nu are nici un scop si nu duce nicaieri, este o vendeta personala a oamenilor politici incapabili sa isi mai pastreze calmul, decenta si bunul simt.

Politica se face pe bani, si politica romaneasca seamana din ce in ce mai mult cu o Ruleta Ruseasca dar cu reguli romanesti, asa ca nimeni nu moare si sufera persoanele mai slabe de suflet, cardiacii si asmaticii care nu au voie sa urmareasca scene violente de tipul: aruncarea cu partidul de pe bloc sau am venit sa va pup cu mitraliera in buzunar, sau jocul sa-mi dati tara inapoi ca eu tot ma ... pe voi; si in ultimul rand noi sarmanii natiunea romaneasca.

Pentru aceste probleme suntem toti vinovati, pentru ca toleram comportamentul iresponsabil al unor lideri politici dispusi la orice pentru a-si apara interesele personale.

Agresivitatea asta ma sperie si ma ingrijoreaza, poate asta e si obiectivul urmarit, dar care e motivul: de ce? Pentru ce sa creezi instabilitate si cine are de castigat? Este tot un Bau-Bau politic care are ca scop descurajarea unora in folosul „vanatorului” sau „animalului” politic.

Ce cred eu despre asta? O sa ajungem la referendum, populatia nu o sa mearga la vot, pentru ca nu cred totusi ca in Romania traiesc 9 milioane si ceva de naivi care sa voteze indiferent de cauza pe care o sustin, Basescu o sa revina la Cotroceni, Parlamentul o sa revina in Parlament.

Si viata celor multi o sa fie la fel cum e de cam 2000 de ani incoace, plina de griji, probleme, datorii la frigider sau la combina muzicala a lui ala micu, spaga la politist, doctor si profesor si toate problemele banale si cotidiene de care suferim cronic noi romanii.

Va recomand saritul de pe bloc numai daca acesta este in constructie si este turnata numai fundatia, in alte cazuri va rog sa consultati un specialist.