Vadim a avut dreptate! Cherestea fara acte in curtea... PRM Maramures

Cand Vadim a tunat si-a fulgerat in cele patru vanturi ca-n filiala maramureseana a partidului sau cuvantul Mafie are adanci radacini, putini au fost cei care l-au crezut pe "tribun”. Dovezile ce ne-au parvenit in ultimele zile indica de departe faptul ca sleahta aratata cu degetul de vicepresedintele Senatului chiar duhneste... penal.

Emil Marinescu se face ca ploua, viceprimarul baimarean Ovidiu Stefan semneaza "ca primarul” afaceri si autorizatii pe care exvicele sau de partid Florin Bancos are tot interesul "sa treaca”. Povestea pute rau de tot, iar DNA-ul va mai avea inca o paine taman buna de mancat pe ale noastre meleaguri.

Afaceri la negru cu lemnul patriei

Ramificatiile afacerilor lui Florin Bancos, cel ce l-a inlocuit in Consiliul Judetean Maramures pe regretatul senator Liviu Doru Bindea - ce cred ca se rasuceste-n mormant acum! - au parfum de rasina proaspata, de scandura de brad adusa „de peste deal”. Fara acte, bineinteles!

A constatat acest lucru in ultimele zile si echipajul mixt, format din comisari ai Garzii Financiare Maramures si din ofiteri ai Serviciului Economic din cadrul IJP Maramures. Acestia au descins la una dintre firmele controlate - la propriu! - de consilierul judetean Florin Bancos, totodata si presedinte al Organizatiei de Tineret a PRM.

Tatal lui tine contabilitatea firmei „Los Angelos” SRL, la care Pop Mitica Radu este administrator. La aceasta firma „curiosii” anchetatori au gasit aproape 200 mc de cherestea si grinzi! FARA ACTE de provenienta, bineInteles! Aceasta cantitate ar putea umple pana la refuz cca 15 masini, adica un convoi \ntreg.

Depozitul buclucas e situat pe Bdul Independentei din Baia Mare, exact la iesirea din oras, pe stanga.

Marfa a fost deja confiscata, valoarea ei se apropie de exact un miliard de lei si va fi pusa \n vanzare cat de curand. Prin Ministerul de Finante. Pentru aceste "bune” nereguli, cei doi au primit un "cadou” de 100 de milioane de lei.

Inselaciune de 220.000 de euro

Deocamdata vorbim numai de o „contraventie”, Insa posibilitatea Intocmirii unui dosar penal nu este exclusa, in masura in care „descoperirile” ulterioare vor releva... altceva. Mai adanc.

Deocamdata doar atat, insa \n numarul urmator va vom prezenta documente care vor pune sub semnul indoielii viitorul politic al acestui individ.

O sa vedeti ca seful junilor PRM-isti are ce sa-i invete pe cei din subordinea sa.

Alaturi de acelasi individ Pop Mitica Radu, dar si cu largul concurs al unui avocat de-al casei, cei doi au \ncercat sa-i traga o teapa unei baimarence. Cand hartiile incriminatoare au ajuns la noi, Bancos a amenintat-o pe femeia (considerata de ei) fara de drepturi si deja "prostita”.

Apoi, ca-ntr-o revelatie, dupa ce au primit acasa o adresa ultimativa de la un executor judecatoresc, au revenit la sentimente mai bune si au garantat ca vor da imediat toti banii de rigoare. Pentru fabrica cumparata.

Pana saptamana viitoare, cand vom publica documentele cu pricina - toate mustind a o gramada de infractiuni PENALE - va mai spunem doar ca ne \ntrebam de unde are, oare, un consilier judetean atata banet?

Noi va vom spune de unde si cam cum a facut acest om „rost de bani”. Ca sa stiti pe cine ati ales!

PS. Cand i-am cerut un punct de vedere pe marginea acestui caz actualului presedinte interimar al PRM Maramures, exsenatorul dentist Mircea Mihordea, acesta a refuzat orice comentariu. Fapt care, de data aceasta, chiar spune totul!