Pavilionul 2007 gazduieste, in aceasta seara, Gala Premiilor UNITER, pentru activitatea sustinuta in anul 2006. Participa mari personalitati ale vietii culturale romanesti, dar si familia regala.

Anul acesta, Capitala Culturala a Europei gazduieste Gala Premiilor Teatrale UNITER, pentru anul 2006. Astazi, 23 aprilie, in Pavilionul 2007, are loc evenimentul asteptat, cu sufletul la gura, de intreaga lume a teatrului romanesc. Se vor decerna premiile creatorilor din domeniul teatrului si premiile pentru cele mai valoroase creatii teatrale.

Decizie finala

Gala Premiilor UNITER este considerat a fi cel mai important eveniment de evaluare si valorizare intr-un cadru festiv a creatiei teatrale contemporane. Decernarea premiilor se face dupa principiul nominalizarilor decise de un juriu format din cinci critici teatrali. In aceasta seara a Galei, un alt juriu, format din personalitati ale vietii teatrale, decide, prin vot secret, cistigatorul fiecarui premiu.

Sectiuni

Premiile UNITER care se vor acorda in timpul Galei vor fi pentru cel mai bun spectacol, pentru cel mai bun regizor, pentru cel mai bun scenograf, pentru cel mai bun actor, pentru cea mai buna actrita, pentru critica teatrala, pentru debut, pentru teatru de revista, pentru teatru radiofonic, pentru teatru TV, pentru teatru de papusi si marionete, pentru intreaga activitate, pentru excelenta si premiile speciale.

Nominalizari sibiene

Teatrul National „Radu Stanca" din Sibiu are doi candidati la premiile UNITER. Pentru cea mai buna actrita in rol secundar a fost nominalizata Florentina Tilea, pentru rolul jucat in spectacolul „Vremea dragostei, Vremea mortii", in regia lui Radu-Alexandru Nica, iar pentru cea mai buna scenografie a aceleiasi piese, Andu Dumitrescu.

Mari personalitati

Marea Gala se va desfasura in Pavilionul 2007, din Cazarma 90, pentru care s-au amenajat 900 de locuri. Potrivit Biroului „Sibiu 2007", pavilionul dispune de incalzire si de inca doua gradene pentru public. Cu ocazia premiilor UNITER, in aceasta saptamina, multe personalitati ale lumii culturale vor calca pragul cetatii lui Hermann.

Vor pune piciorul in Sibiu, de la ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, la primarul general al capitalei Adriean Videanu, pina la familia regala. In afara acestora, in timpul Galei isi vor mai face aparitia, in afara presedintelui UNITER, Ion Caramitru, si directorul TVR Tudor Giurgiu, Doina Jelea, din partea Radio Difuziunii Romane, dar si mari actori, ca Rodica Popescu-Bitanescu, Ileana Stana Ionescu, Florin Piersic, Stela Popescu, dar si multi altii.

Dintre cei 900 de spectatori prezenti la eveniment, 600 sint invitati.

Evenimentul este mediatizat in toata lumea, transmis in direct de TVR si Societatea Romana de Radio-Difuziune, dar si pe internet.

UNITER

Uniunea Teatrala din Romania, UNITER, este organizatia profesionala a creatorilor din domeniul teatrului care isi propune promovarea, protejarea si stimularea creativitatii teatrului romanesc printr-un dialog creativ permanent la nivel national si international.