Eugen Mitea si-a depus CV-ul la sediul central al PNL, pentru a candida pe unul din posturile care vor ramane libere dupa plecarea democratilor din administratie. Mitea a confirmat in parte si posibilitatea de a ajunge in functia de director general al Transgaz. Acestea declaratii le-a facut in cadrul emisiunii „Fata in Fata”, difuzata de Televiziunea Sibiu, vineri, de la ora 17.

In situatia in care Mitea va merge in pozitia de director al Transgaz, cu sediul la Medias, postul de viceprimar ar ramane vacant. Presedintele interimar al PNL Sibiu, este de parere insa ca locul ramas liber in administratia Sibiului va fi ocupat tot de un liberal. Mitea a recunoscut ca a depus CV-ul la partid si ca o posibila tinta ar putea fi sefia Transgaz.

Explicatia este simpla: oricine si-ar dori sa ajunga directorul unei companii nationale.

In cadrul emisiunii, Eugen Mitea a raspuns si intrebarilor cetatenilor Sibiului, nefiind scutit in a da socoteala pentru santierele din oras, pentru lipsa locuintelor sociale sau pentru modul de restaurare al centrului orasului.

Cele mai multe explicatii a trebuit sa le dea viceprimarul Mitea pentru lucrarile din oras. Cand se vor incheia in centru si cand vor incepe in restul orasului.

Eugen Mitea: Lucrarile din oras nu se vor termina nici peste cinci ani. Sibiul este un oras care se innoieste, este un oras in care se contruieste si este intr-o continua schimbare. Orasul sufera de transformari zilnice. Am inceput anul acesta, de fapt de doi ani de zile o renavare a centrului istioric.

In acest an vom extinde lucrarile in zonele periferice, urmand ca anul viitori si in anii sa inceapa mai multe santiere. A inceput asfaltarea in trei cartiere. Se lucreaza pe Calea Poplacii, intre Calea Dumbravii si Vasile Milea

Locuintele sociale

Eugen Mitea: „Am avut o licitatie, nu s-a adjudecat insa. Ofertele cu care au venit firmele de constructii au fost prea mari. Am avut un buget, in cel mai scurt timp vor incepe lucrarile in cartierul Resita 2. In aceasta perioada insa se lucreaza.. Se lucreaza in Strand. In cartierul Tilisca sunt mai multe constructii incepute. Unul este la nivel de finisaj, sunt in jur de 86 de locuinte acolo.

Tamplaria PVC sau tamplarie de lemn in centrul Sibiul

Eugen Mitea: „Motivatia este alta. Sibiul, centrul istoric, a intrat intr-un proces de transformare. In acest moment avem o documentatie trimisa la UNESCO, Dorinta noastra este ca centrul istoric al Sibiului sa intre in patrimoniul UNESCO.

Sunt niste conditii foarte dure si daca aceste conditii nu sunt respectate, riscam foarte mult sa pierdem aceasta onoare de a fi un centru protejat ca monument istoric

Rep.: Este adevarat ca v-ati depus CV-ul?

Eugen Mitea: Nu mi-am depus niciun CV. De fapt noi liberalii avem depuse mai multe CV-uri. L-am depus si eu la sediul partidului, la Bucuresti. Nu este insa nimic concret

Rep.: Va doriti sa ajungeti director la Transgaz?

E. M.: Mi-as dori sa ajung la o companie nationala.

Rep.: Chiar si la Transgaz?

E. M.: Chiar si la Transgaz.

Rep.: Renuntati la functia de viceprimar?

E. M.: Haideti sa ajungem la o situatie de a alege si dupa aceea vom vorbi.

Rep.: In cazul in care veti pleca, pe cine vedeti in locul dumneavoastra la Primaria Sibiu?

E.M.: Un membru liberal.