Multi dintre tinerii ploiesteni cu varsta de pana in 35 de ani care au solicitat de la Primaria Ploiesti, conform legii, loturi de teren pentru a-si construi o locuinta mai au de asteptat pana a-si vedea visul cu ochii.

Asta pentru ca, odata cu aparitia legii 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, multe dintre terenurile stabilite de municipalitate pentru construirea de locuinte au fost revendicate. Din acest motiv atribuirea de terenuri in limita celor 125 de loturi a fost sistata.

Potrivit lui Gheorghe Bratosin, seful Directiei de Patrimoniu din cadrul Primariei Ploiesti, in acest moment doar 77 de loturi din 125 au fost atribuite persoanelor cu varsta de pana in 35 ani si care au dovedit ca nu au alta proprietate, pentru restul fiind sistata atribuirea pana la sfarsitul anului cand vor fi finalizate retrocedarile.

Cele 125 de loturi au fost gasite de catre municipalitate in zonele Ghighiu, Hipodrom, Bereasca si Mitica Apostol, pana acum fiind gata in zona Ghighiu, cinci locuinte. Numai in 2006, la directia de Patrimoniu din cadrul Primariei Ploiesti au fost depuse nu mai putin de 6.000 de cereri pentru concesiune de teren sau inchiriere.

"Nu am putut acorda autorizatie decat pentru extindere de locuinte pana al 30 metri, pentru ca nu putem stii daca nu cumva orice bucata de teren, nu ar face obiectul unei eventuale retrocedari. Speram ca la sfarsitul anului sa finalizam situatia”, ne-a declarat Bratosin.