Cu doar o zi inainte de operatie, Emil Boc afisa un aer jovial la o conferinta de presa gazduita de Primarie

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost operat aseara de apendicita la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca. Potrivit purtatoarei de cuvint a Primariei municipiului Cluj-Napoca, Raimonda Boian, liderul PD s-a simtit rau in cursul zilei de simbata. „De simbata dimineata a simtit durere in partea abdominala dreapta.

Dupa ce a participat la o emisiune a unui post local de televiziune, a vizitat pietele agroalimentare din oras, s-a plimbat pe strazi, asa cum are obiceiul in fiecare simbata. Seara, la ora 19, insa, a mers la spital, la Urgenta, iar dupa analize a fost pus imediat pe masa de operatie“, a precizat aceasta.

Edilul orasului se afla acum la sectia de Terapie Intensiva, unde va fi tinut pentru recuperare cel mai probabil pina marti.

Interventia chirurgicala a durat 2 ore, cu incepere de la ora 22, si a fost realizata de prof. dr. Nicolae Constantea, care este si managerul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca. Diagnosticul stabilit de medici a fost „apendice retrocetal“. „Evolutia post-operatorie este buna, starea pacientului este stabila“, a precizat prof. dr. Nicolae Constantea.

Deocamdata, edilul Clujului poate consuma doar ceai amar si va fi nevoit sa tina regim citeva zile. Metoda prin care a fost operat Emil Boc este laparoscopia, interventie chirurgicala minim invaziva care permite o recuperare mult mai rapida decit metoda clasica, motiv pentru care nu va fi necesara numirea unui interimar in perioada de recuperare.

Cu TV in salon

In cursul zilei de ieri, Emil Boc a facut primii pasi dupa interventia chirurgicala. El este internat intr-o rezerva de doua persoane. „Are conditii bune, cu televizor in camera“, a mai precizat Constantea. Liderul PD nu a dorit sa primeasca ieri vizitatori, exceptind rudele apropiate si citiva colegi din Primarie.

Acesta s-a deplasat simbata seara la spital cu masina personala, iar potrivit medicului care l-a operat nu prea a fost de acord cu interventia chirurgicala. „Din pacate, avea nivelul leucocitelor (n.r., globulele albe din singe) foarte ridicat, la 15.700“, ne-a declarat managerul spitalului.

Acesta a mai explicat ca, daca nu se apela la operatie, puteau surveni complicatii, cum ar fi peritonita generala (n.r., perforarea apendicelui).

Va semna acte in spital

Liderul PD si-a aminat din program sedinta de partid programata in cursul zilei de azi la Bucuresti, unde nu va reusi sa ajunga, iar marti se va ocupa, din spital, de problemele administrative locale. „Va putea semna acte in spital, iar noi, cei din Primarie, il vom tine la curent cu tot ce se intimpla“, a precizat Raimonda Boian.

Potrivit acesteia, Boc va vorbi la telefon doar in cazuri exceptionale si va urmari evenimentele de la Bucuresti la televizor