Suporterii din Odorheiul Secuiesc sint recunoscuti pentru radicalismul lor

Partida de futsal dintre CFF Clujana si ACS Odorheiul Secuiesc, gazduita simbata seara de Sala Sporturilor „Horia Demian“ din Cluj-Napoca, dovedeste faptul ca si fratele mai mic al „sportului rege“ o ia pe cai gresite la capitolul „suporteri“. Putinii clujeni prezenti la meci au avut parte de o seara cit se poate de neplacuta.

Pe linga infringerea suferita de favoritii lor (scor 4-10), s-au vazut nevoit sa asiste la replici dure venite din partea galeriei oaspetilor, sprijinite si de studenti sau clujeni de etnie maghiara din Cluj. Atitudinea sfidatoare a acestora a culminat pe parcursul intonarii imnului national, cind din tribunele destinate secuilor s-au auzit huiduieli si fluieraturi vehemente.

Mai mult, conform unor suporteri clujeni, in timpul partidei, unul dintre jucatorii Odorheiului a calcat in picioare un steag tricolor.

Cind au fost ei gazde, a fost mai rau!

Antrenorul echipei de futsal Clujana, Cristi Dulca, isi aminteste ca manifestarile au fost mult mai agresive la Odorheiul Secuiesc. „In primul nostru meci din play-off, au inceput cei 2.000 de oameni sa strige: «Clujul e al nostru!» si ne-au si injurat. Nici n-am inteles ce mi-au spus, a fost nevoie de cineva care sa-mi traduca. Personal, nu ma intereseaza problemele etnice.

Noi i-am rugat pe suporteri sa nu reactioneze, ca sa nu existe incidente majore“, sustine Cristi Dulca. Cit despre incidentul cu steagul, acesta s-a limitat sa mentioneze ca „un jucator al echipei din Odorhei a luat drapelul si si l-a pus dupa git“.

Romanii prezenti la eveniment nu s-au lasat nici ei cu una, cu doua. Indemnuri precum: „Mergeti, ma, inapoi in Mongolia!“ au rasunat la adresa ungurilor prezenti in sala.