In conferinta de presa tinuta sambata, PNG-CD a prezentat ziaristilor doctrina partidului. Tinta multor ironii, asa cum au recunoscut si cei din conducerea bacauana a partidului, PNG-CD are in sfarsit doctrina. Realizata de eminenta cenusie din spatele lui Gigi Becali, politologul Dan Pavel, doctrina "razboinicilor" lui Becali este una crestin democrata si se dezbate in cadrul partidului.

Penegistii spera ca in curand sa fie primiti si in familia popularilor europeni. Asa cum a declarat Dorin Ciulina, secretarul general al PNG-CD, europenii nu vor putea sa faca abstractie de cei zece europarlamentari pe care ii va avea formatiunea lui Becali in forul legislativ european. Fie si numai din considerente pragmatice, pur politice.

Se declara neutri

Conducerea filialei bacauane s-a declarat neutra in razboiul pe fata dintre presedintele suspendat al Romaniei si majoritatea parlamentului. Dan Ifrim, presedintele filialei judetene a PNG-CD a declarat ca partidul din care face parte a privit cu mare atentie evenimentele de pe scena politica, care i-a dezgustat pe penegisti.

"Sunt prea multe probleme in tara pentru a ne alia cu cineva in tot acest razboi. Nu suntem de partea nimanui, tocmai de aceea suntem pregatiti pentru orice fel de alegeri", a spus Ifrim. In ciuda neutralitatii afirmate, penegistii lui Becali nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat in parlament. "Se vede clar ca a fost un joc de negocieri intre partide in cazul suspendarii presedintelui.

Nu cred ca democratia inseamna jocuri de culise sau rautati ascunse, toate in defavoarea cetateanului", a adaugat Ifrim.

"Cine seamana vant, culege furtuna"

Afirmatiile lui Ifrim au fost intarite de secretarul PNG-CD, Dorin Ciulina. "Exercitiul suspendarii este absolut democratic, nu neaga nimeni acest lucru. Insa nu era acum momentul pentru asa ceva. Nu am auzit pana acum, de cand am intrat in UE, un singur guvernant care sa vorbeasca absorbtia fonurilor europene.

In ceea ce priveste suspendarea, este o vorba romaneasca: cine seamana vant, culege furtuna". Asa s-a intamplat in cazul lui Basescu. Din punctul nostru de vedere, niciunul nu este mai breaz, nici presedintele, nici premierul", a precizat Ciulina. Secretarul general si-a continuat tirada impotriva presedintelui Basescu. Din punctul de vedere al lui Ciulina, Basescu a dovedit ca nu are caracter.

"A fost o crunta dezamagire pentru noi. Basescu a dovedit ca nu are caracter atunci cand a renuntat la demisie, dupa ce declarase ca si-o va da la cinci minute dupa ce va fi suspendat de parlament. Mai mult, Basescu a dovedit ca nu poate fi echidistant din punct de vedere politic, atunci cand l-a luat de mana pe Stolojan in piata universitatii.

Spun asta deoarece in acel moment, nu era inca suspendat, deci trebuia sa-si pastreze impartialitatea politica. Din pacate el a continuat telenovela", a adaugat Ciulina. Penegistii s-au declarat profund dezamagiti de clasa politica actuala.

"Parlamentarii au demonstrat ca-si apara doar interesele proprii, in vreme ce Basescu va intra in istorie ca un presedinte care a avut jumatate de mandat", a spus Ciulina. In ceea ce priveste referendumul, PNG-CD nu are o pozitie oficiala, lasand la latitudinea membrilor sa voteze "cum le dicteaza constiinta".