Principele Radu si Principesa Margareta au poposit, ieri, la Sibiu, pentru a participa la gala premiilor UNITER, in cadrul careia Fundatia Principesa Margareta de Romania a inminat premiul pentru cea mai buna piesa romaneasca. Dupa comemorarea eroilor de la la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, familia regala a vizitat Colegiul National "Gheorghe Lazar".

Discutiile cu elevii si profesorii s-au purtat in jurul rolului pe care Sibiul trebuie sa-l joace in calitate de Capitala Culturala Europeana, dar s-au concentrat si pe probleme legate de dezvoltarea Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana.

"A fost unul dintre cele mai frumoase momente, deoarece Colegiul «Gheorghe Lazar» este o parte a elitei invatamintului romanesc. Impreuna cu Principesa, le-am spus elevilor ce rol important joaca ei. Sint nu numai niste tineri foarte buni, ci si oameni de la care poti invata multe lucruri bune", a apreciat Principele Radu de Hohenzollern-Veringen.

Momente spirituale

Spre seara, familia regala a raspuns invitatiei adresate de IPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, cu care a discutat atit despre valorile Sibiului, cit si despre semnificatia sarbatorii de Sf. Gheorghe. Insotiti de mitropolit, Principele Radu si Principesa Margareta au asistat, pret de citeva minute, la slujba de la Catedrala Mitropolitana.

Principele a acordat atentie procesului de reabilitare a bisericii, pe care il considera necesar. Dupa ce au salutat credinciosii din lacasul sfint, adresindu-se cu „Hristos a inviat!", inaltii oaspeti s-au indreptat spre pavilionul multifunctional din Cazarma 90, unde a avut loc decernarea premiilor UNITER.

Incintat de Sibiu

Dupa o zi plina petrecuta in Capitala Culturala Europeana, Principele Radu s-a aratat impresionat atit de sibienii pe care i-a intilnit, cit si de aspectul orasului. „Sintem fericiti ca ne aflam aici, pentru ca astazi (ieri - n. red.) este o zi cu patru semnificatii. Am fost dimineata la sarbatoarea eroilor de Ziua Fortelor Terestre, care este de Sf. Gheorghe.

In al doilea rind, avem Gala UNITER, sarbatoarea teatrului romanesc, care este si o sarbatoare europeana, apoi a urmat vizita la Inalt Prea Sfintia Sa, Mitropolitul Laurentiu Streza, pentru ca este si o sarbatoare religioasa. Nu in ultimul rind, Sibiul este, anul acesta, Capitala Culturala a Europei, un motiv mai mult decit intemeiat", a marturisit Principele Radu.