In schimbul a doi lei, cat costa un bilet de intrare, multi dintre vizitorii Gradinii Zoologice de la Bucov cred ca pot face ce vor pe tot parcursul plimbarii. De aceea, nu putine sunt cazurile in care atat copiii, cat si adultii agreseaza fizic si psihic animalele, profitand de faptul ca acestea nu se pot apara din spatele gratiilor.

Situatia nu este una noua, sustine directorul Lucian Dibu, dar a devenit ingrijoratoare, atata timp cat fortele de ordine nu mai pot face fata vandalilor. „Vin inarmati cu cutite, sabii si chiar pistoale si fac scandal daca le spui sa lase animalele in pace. Pentru cat este gradina de mare, patru jandarmi, doi politisti comunitari si doi paznici sunt insuficienti.

Mai dau si amenzi, dar tot nu-i pot linisti pe cei pusi pe rele. De curand un tata ne-a replicat ca da si cinci milioane de lei, dar sa-l lasam pe baiatul lui sa arunce cu o portocala intr-o maimuta. La asa ceva ramai fara cuvinte. Pe altcineva il deranja faptul ca nu stau leii in picioare si-i baga un tricou printre gratii, sa-l enerveze.

In general, oamenii arunca in animale cu tot ce nimeresc, iar la sfarsitul programului avem mult de munca pentru a face curat”, ne-a declarat Lucian Dibu, directorul Zoo Bucov. In plus, vizitatorii vor sa plece cu diverse suveniruri de la ZOO, si, pentru ca nu pot fura animalele, de cele mai multe ori se multumesc cu plantele.

"Dupa Pasti ne-am trezit ca ne-au furat toti trandafirii si alte plante ornamentale. Si toate acestea pentru un bilet de doi lei”, a conchis Dibu.