180 de kilomteri la ora. Cu atat a circulat un motociclist pe Bulevardul Independentei din Ploiesti nu la adapostul intunericului, ci chiar la lumina zilei. Fapta sa de „vitejie” a fost postata pe cel mai vizionat site dedicat filmarilor personale, www.youtube.com.

Autorul filmului de 26 de secunde, timp suficient pentru a prinde viteza nebuneasca in plin centru al orasului, isi spune „Mateiuta”, clipul fiind pana acum vizualizat de peste 1500 de vizitatori on-line.

Reprezentantul Politiei Rutiere Prahova, comisar Stefan Crivat, sustine ca un sofer care circula cu o asemenea viteza pe drumurile publice risca suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de trei luni.

„Pana acum nu am surprins cu aparatele noastre radar conducatori auto care sa prinda 180 km/ora prin Ploiesti pentru ca acestia ar fi ramas fara permis de conducere”, a declarat comisar de politie Stefan Crivat. In ultimul timp, Bulevardul Castanilor a devenit locul preferat de intalnire al impatimitilor vitezei din Ploiesti.

Astfel, sunt organizate frecvent curse ilegale de masini, fara ca participantii sa fie deranjati de oamenii legii. Asta, desi codul rutier prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani pentru astfel de manifestari care pun in pericol viata celorlalti participanti la trafic.

Potrivit statisticilor Politiei Romane, anul trecut au fost inregistrate 6.745 de accidente rutiere, majoritatea de viteza excesiva a soferilor. Aceste evenimente s-au soldat cu 2.460 de morti si 5406 raniti, politistii sanctionand 20.309 de infractiuni prevazute de legislatia rutiera