Pista pentru biciclete din cadrul Proiectului Civitas va costa, daca se respecta planul initial, nu mai putin de 10,16 miliarde de lei vechi. Din banii acestia se vor realiza lucrari pentru 4,6 km, pista avand numai un metru latime. De aici rezulta un cost pe kilometru de 2,2 miliarde lei vechi.

Potrivit Mihaelei Iamandi, sef serviciu in cadrul ADPP Ploiesti, pana acum au fost cheltuiti deja 4,5 miliarde de lei pentru lucrari de frezare, asternere mixtura asfaltica si borduri aferente pentru 3 km de pista.

In schimb, Primaria Barcanesti a amenajat, cu bani mai putini, adica 1,3 miliarde de lei vechi pe kilometru, 2 km de trotuar lat de doi metri! „Noi nu avem bani sa facem si piste de biciclete, dar pe doi metri cred ca au loc si biciclistii si pietonii. Refacerea trotuarului ne-a costat de la bugetul local 2,7 miliarde de lei.

Acum avem licitatie electronica pentru cealalta bucata de trotuar, de la sediul Primariei pana in padurea Romanesti. Aici este o lucrare mai ampla, pentru ca o luam de la zero. Noi suntem la tara, nu avem pretentii asa mari ca la Ploiesti”, ne-a declarat primarul din Barcanesti, Gheorghe Dima.

Cat despre pistele din Ploiesti pentru biciclisti, care, dupa cum spun autoritatile trebuia sa fie prevazute musai cu borduri, acestea sunt folosite de...pietoni. Mai mult, amenajarea pistei va continua si in viitorul apropiat astfel incat ploiestenii vor fi in continuare deranjati de praful si zgomotul aferente lucrarilor.