Lucratorii din cadrul Serviciului Politiei Rutiere continua campania demarata la inceputul saptaminii. Astfel, daca marti au acordat sute de amenzi pietonilor indisciplinati, care traversau neregulamentar, ieri a venit rindul soferilor sa dea socoteala, pentru abaterile de la normele codului rutier. Asa se face ca, in mai putin de trei ore, politistii au suspendat 27 de permise pentru depasiri neregulamentare.

Pentru astazi, oamenii legii i-au invitat pe reprezentantii institutiilor publice locale sa planteze copaci in Parcul Sub Arini, iar in cursul serii, sute de copii vor aprinde luminari in Piata Mare.

Adio permise

Soferii care si-au gasit tocmai ieri sa ignore regulile codului rutier au dat de belele. Toti lucratorii Serviciului Politiei Rutiere au fost mobilizati pe arterele din municipiu, dar si pe drumurile nationale din judet. In mai putin de trei ore, politistii de pe DN 1, DN 7 si DN 14 au ridicat 27 de permise pentru depasiri neregulamentare. Bilantul final al actiunii, care a durat toata ziua, dar si noaptea care a urmat, este ingrijorator.

"Echipajele politiei rutiere au fost dispuse in zonele de risc, determinate prin analiza dinamicii evenimentelor rutiere. In acele zone au fost amplasate autoturisme neinscriptionate, cu agenti civili, dar dotate cu aparatura de supraveghere a raficului si masurare a vitezei", precizeaza subinspectorul Bogdan Maxim, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Sibiu.

Actiune de amploare

Campania politistilor va continua si astazi, cu o actiune pe linia verificarii legalitatii transportului de persoane. Incepind cu ora 11.30, insa, oamenii legii i-au convocat in Parcul Sub Arini pe reprezentantii Prefecturii, ai primariei, ai ARR, RAR, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, dar si ai Inspectoratului Scolar Judetean, la o actiune de suflet.

Oficialitatile publice sint invitate sa planteze fiecare cite un copac, pe o parcela de spatiu verde din parc, unde a fost reamenajat acel cimitir in miniatura, in memoria victimelor accidentelor rutiere.

"Este vorba despre noua copaci, iar primul care va planta un copac va fi chiar domnul prefect, daca va raspunde invitatiei noastre. Aceasta actiune simbolizeaza colaborarea dintre toate aceste institutii pentru limitarea accidentelor rutiere", continua Bogdan Maxim.

Copii cu luminari

In cursul acestei seri, Piata Mare va fi invadata de peste 300 de copii din ciclul gimnazial, care vor veni alaturi de parinti, profesori si invatatori. Micutii vor forma cifra „36" si vor sta cu luminari aprinse in miini.

"Cifra 36 reprezinta numarul persoanelor decedate in urma accidentelor rutiere anul trecut. Dorim ca, prin aceasta manifestare, sa atragem din nou atentia participantilor la trafic asupra riscurilor la care se expun si ii expun pe cei din jur, daca nu respecta normele codului rutier", arata Maxim.

Pietoni amendati

Marti, oamenii legii au desfasurat o actiune pe linia disciplinei pietonilor in trafic. Au fost acordate 220 de amenzi, in valoare totala de peste 8.500 de lei, pentru traversare neregulamentara prin loc nepermis, pe culoarea rosie a semaforului si deplasare pe partea carosabila. Actiunea s-a desfasurat in orasele din judet si pe drumurile nationale.